Anasayfa Kitap Cevapları
29 Nisan 2022, 15:52 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 177-178. Cevapları Özgün Yayınları

6.Tema Değerlendirme Çalışmaları Soruları Özgün Yayınları

6. TEMA: DOĞA VE EVREN: 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 177-178. Sayfa Özgün Yayınları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları Özgün Yayınları

Yıldızları Görmek İçin Işıkları Söndürün

A. 1, 2, 3 ve 4. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

1. Metnin konusu nedir?
Cevap: Işık kirliliği

2. Metnin türü nedir?
Cevap: Bilgilendirici metin.

3. Işık kirliliğinin gökyüzünde görebileceklerimizi nasıl etkilediğini anlamak
için ne yapmalıymışız?

Cevap: Bir gece tüm ışıklarımızı kapatıp gökyüzüne bakmalı, daha sonra ışıkları açıp tekrar gökyüzüne bakmalıymışız.

4. Işık kirliliğini önlemek için neler yapılabilirmiş?
Cevap:   Kullanmadığımız ışıkları kapatmalı ve kullandığımız aydınlatmalar düşük güçle olmalıymış.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 84-85-86-87-88. Cevapları Özgün Yayınları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 178 Cevapları Özgün Yayınları

B. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz

1. “Uyanır uyanmaz perdeyi açtı.” ve “Karabaş bir şeyin kokusunu aldı.”
cümlelerinde geçen altı çizili kelimeler için hangisi söylenebilir?

Cevap: D) Gerçek anlamlıdırlar.

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “de/da” bağlacı yanlış yazılmıştır?
Cevap:  D) Kardeşi de gelecekmiş.

3. “Zeynep nazik, düşünceli, çalışkan bir çocuktur ama ……………….. .” cümlesini tamamlamak için aşağıdaki kelimelerden hangisi kullanılmalıdır?
Cevap:  A) dağınıktır

4. Aşağıdakilerden hangisi cümlelerin sonunda kullanılan bir noktalama işareti değildir?
Cevap:  B) kısa çizgi

5. Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili kelimelerden hangisi sesteş (eş sesli) kelimedir?
Cevap:  C) Baharda kır gezisine çıkalım.


C. Kısaltmalarla ilgili aşağıdaki açıklamalardan doğru olanların başına “D”,
yanlış olanların başına “Y” yazınız.

Cevap:

(Y) 1. Milimetrenin kısaltması büyük harflerle yazılır.
(D) 2. Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması “T.C.”dir.
(D) 3. Küçük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde kelimenin okunuşu esas alınır.
(D) 4. Kısaltmalara getirilen eklerden önce kesme işareti kullanılır.
(Y) 5. Küçük harflerle yapılan tüm kısaltmaların sonuna nokta konur.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 202-203-204-205-206-207-208 Cevapları MEB Yayınları

SONRAKİ METNE HAZIRLIK

1. Günümüzde kullandığımız bilgisayarların nasıl bir gelişim gösterdiğini araştırınız.
Cevap: Bilgisayarın ilk tanımı kullandığımız abaküslere denmiştir. Tarihi geçmişi 2000 yıl önceye dayanmaktadır. Bilgisayar alanında olan ilk büyük gelişme 1890 yılında Hermann Hollerith tarafından yapılmıştır. İlk icat edilen bilgisayar bir oda büyüklüğünde olanmış. Zamanla bilgisayar geliştirilerek günümüzdeki halini almıştır.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.