Anasayfa Kitap Cevapları
29 Nisan 2022, 15:57 - Sena Yazdı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 203-204. Cevapları Özgün Yayınları

4. Sınıf Türkçe 7. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 203 Cevapları Özgün Yayınları

A.1, 2, 3, 4 ve 5. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

1. Temel’in mesleği neymiş? 
Cevap
: Çımacı (halat tutan)’mış.


2. Temel’in çalıştığı gemi, hangi limana gelmiş?
Cevap: Liverpool Limanı’na gelmiş.


3. Temel, beraber çalıştığı kişiyle hangi dillerde anlaşmaya çalışıyormuş? 
Cevap: Türkçe ile anlaşmaya çalışıyormuş.


4. Temel’in beraber çalıştığı kişi neden Temel’in söylediklerini anlamıyormuş?
Cevap: Temel Türkçe konuştuğu için söylediklerini anlamıyormuş.


5. Temel, neden öfkelenmiş?
Cevap: Yanında çalışan kişi halatı tutamadığı için öfkelenmiş.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 169-170-171-172-173-174. Cevapları Özgün Yayınları

B. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. “Konsere gidemeyince biletlerimiz yandı.” cümlesinde geçen altı çizili kelime için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir? 
Cevap: B) Mecaz anlamda kullanılmıştır.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 204 Cevapları Özgün Yayınları

2. Hangi seçenekteki sayının yazımı doğrudur? 
Cevap: C) on dokuz


3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yanlış noktalama işareti kullanılmıştır? 
Cevap: B) Hava karardı mı eve gideriz?


4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sayıların yazımı yanlıştır? 
Cevap: B) Sınav saat 09,30’da başlayacak.


5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin sonunda diğerlerinden farklı bir noktalama işareti kullanılmalıdır?
Cevap: A) Kapıyı kapatın lütfen


C. Yabancı dillerden alınmış ve dilimize henüz yerleşmemiş aşağıdaki kelimeleri Türkçe karşılıklarıyla eşleştiriniz.
Cevap:
4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 204 Cevapları Özgün Yayınları


Ç. Aşağıdaki kısaltmaları açılımlarıyla eşleştiriniz.
Cevap:
4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 204 Cevapları Özgün Yayınları1

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.