Anasayfa Kitap Cevapları
25 Eylül 2022, 17:15 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 228-229. Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Türkçe 7. Tema Sonu Değerlendirme Cevapları

7. Tema: Sağlık ve Spor: 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 228-229. Cevapları MEB Yayınları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 228 Cevapları MEB Yayınları

TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

Binicilik Metni Cevapları

(1, 2, 3, 4 ve 5. soruları metne göre cevaplayınız.)

1. Biniciliği diğer sporlardan ayıran en büyük özellik nedir?
Cevap: Biniciliği diğer sporlardan ayıran en büyük özellik insanın başka bir canlıyla ortaklaşa yaptığı tek spor olmasıdır.

2. Biniciliğin ekip üyelerini yazınız.
Cevap: Biniciliğin ekip üyeleri; binici, at, antrenör, atın bakıcısı, seyis ve nalbanttır.

3. Günümüzde atlar genellikle ne amaçla yetiştiriliyor?
Cevap: Günümüzde sportif amaç ile yetiştirilmeye başlanmıştır.

4. Atlar ne ile beslenirler?
Cevap: Atlar ot, yulaf, saman ve kepek ile beslenmektedir.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

5. Cümleleri anlam özellikleriyle eşleştiriniz.
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 228 Ders Kitabı Cevapları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 229 Cevapları MEB Yayınları

6. Cümlelerde “de” ve “ki” bağlaçlarının yazımı doğru ise ( D ) yanlış ise ( Y ) yazınız.
Cevap:

(D) Biz de içinde hangi vitamin olduğunu bilmeye çalışıyorduk.
(Y) Demekki bundanmış.
(Y) E vitaminide yediğimiz yemeklerdeki ay çiçek ve yer fıstığı gibi gıdalarda bulunur.
(Y) Ne ilginç, birde K vitamini varmış.
(D) Spor yap ki sağlıklı kal.


7. Cümleleri romen rakamlarıyla oluş sırasına göre sıralayınız.
Cevap:

(3) Bu mevsimlerde havanın değişken olmasından ne giyeceğime karar veremiyorum.
(1) İlkbahar ve sonbahar mevsimi benim için hastalık mevsimleridir.
(2) Halbuki herkes kış mevsiminin hastalık mevsimi olduğuna inanır.
(4) Ama kış mevsiminde yiyeceklerime ve giyinmeme dikkat ederek hasta olmuyorum.

8. Kısaltmalara uygun ekler getiriniz.
Cevap:

TEMA’nın doğa için yaptığı çalışmalar yararlı.
LÖSEV’e destek veriyorum.

Sonraki Ödev:  Şehitlerimiz Sizin İçin Ne İfade Ediyor?

9. Paragraf hangi çıkarıma örnektir?
Okul dönemindeki çocukların bir kısmında beslenme bozukluklarına rastlandığını öğrenmiştik. Bunlar, fazla kilo; aşırı beslenme şeklinde olduğu gibi iştahsızlık, zayıflama, bazı hastalıklara yakalanma şeklinde de ortaya çıkıyormuş.
Cevap: B

a. neden- sonuç b. örneklendirme c. karşılaştırma d. benzetme


10. Cümlelerin hangisinde kısaltmalara gelen ekler yanlış yazılmıştır?
Cevap: B

a. Arabanın hızı 100 km’yi geçince hepimiz korktuk.
b. Dün TV’da geleneklerimizle ilgili program izledim.
c. Okulumuzdan bir arkadaşımız ilginç projesiyle TÜBİTAK’tan ödül aldı.
d. Hale İng.’yi çok iyi konuşuyor.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.