Anasayfa Kitap Cevapları
19 Nisan 2022, 16:04 - Sena Yazdı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 233-234. Cevapları Özgün Yayınları

8. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 233-234. Cevapları Özgün Yayınları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 233 Cevapları Özgün Yayınları

A.1, 2, 3 ve 4. çalışmaları yukarıdaki metne göre yapınız.

1. Metnin bağlamından yararlanarak “sarraf” kelimesinin anlamını tahmin edip aşağıya yazınız.  
Cevap
: Sarraf her şeyi bilen, her konuda fikri olan kişi.


2. “İki dirhem bir çekirdek” ifadesinin kimler için söylendiğini, hangi anlamda kullanıldığını açıklayınız.
Cevap: Giyim kuşamına özen göstermiş, şık ve süslü kıyafetleri ile dikkat çeken kişilere söylenmektedir.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 21-24-25-26. Cevapları Özgün Yayınları

3. “İki dirhem bir çekirdek” ifadesinin mecaz yoluyla “altın” anlamında kullanılma nedenini açıklayınız. 
Cevap: Eski devrin parası olan Osmanlı altınının iki dirhem bir çekirdek ağırlığına denk olmasından dolayı kullanılmaktadır.


4. Metnin türünü; giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinin kaçar cümleden oluştuğunu belirtiniz. 
Cevap:
Giriş: 2 cümle
Gelişme: 4 cümle
Sonuç: 2 cümle


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 234 Cevapları Özgün Yayınları

B. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi yandaki afişle verilmek istenen bir mesaj değildir?
Cevap: D) Öksürmemek için maske kullanalım.


2. Aşağıdakilerden hangisi dilimize yabancı dilden geçmiş olan “bone” kelimesinin Türkçe karşılığıdır? 
Cevap: B) başlık


3. Aşağıdaki kelimelerden hangisi “acemi” kelimesinin zıt anlamlısıdır? 
Cevap: C) tecrübeli

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 94-95-96-97. Cevapları Özgün Yayınları

4. “Altının kıymetinden sarraf anlar.” atasözünün anlamı aşağıdakilerden hangisidir? 
Cevap: A) Bir şeyin değerini en iyi o konuda uzman olanlar bilebilir.


5. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde birden fazla pekiştirmeli kelime kullanılmıştır? 
Cevap: B) Dümdüz saçları dağılmış, karmakarışık olmuş.


C. Aşağıdaki kelimeleri eş anlamlılarıyla eşleştiriniz. 
Cevap:
4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 234 Cevapları Özgün Yayınları

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.