Anasayfa Kitap Cevapları
29 Nisan 2022, 14:55 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 260-261. Cevapları MEB Yayınları

8. Tema Sanat Tema Sonu Değerlendirme Cevapları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 260-261. Cevapları MEB Yayınları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 260 Cevapları MEB Yayınları

Tema Değerlendirme Çalışmaları

(1, 2, 3, 4 ve 5. soruları metne göre cevaplayınız.)

1. Çini nedir?
Cevap: Osmanlı zamanından günümüz zamanına gelen bir Türk sanatıdır.

2. Çini sıklıkla nerelerde kullanılır?
Cevap: Çini sıklıkla iç ve dış mimari süslemelerinde kullanılmıştır.

3. Çini nasıl yapılır?
Cevap: Seramik hamuruna şekil verildikten sonra kurutularak astarlanır. Yüksek derecedeki fırında pişirilen objeler, zımpara ile pürüzsüz hale getirilir. Desen, kömür tozu yardımıyla çini yüzeyine aktarılır, boyanarak renklendirilir.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 152-154-155-156-157. Cevapları MEB Yayınları

4. Çini sanatının Osmanlı tarihindeki yeri nedir ?
Cevap: Osmanlı tarihinde en gözde sanat olmuştur.

5. Ülkemizde çinicilik bakımından en üst eser hangisidir?
Cevap: Ülkemizde Mimar Sinan’ın inşa ettiği Rüstem Paşa Camii en üst eser olarak geçmektedir.

6. Cümleleri anlam özellikleriyle eşleştiriniz.
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 260 Ders Kitabı Cevapları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 261 Cevapları MEB Yayınları

7. Cümlelerde yay ayraç ( ) içlerine uygun noktalama işaretleri koyunuz.
Cevap:
Orhan Veli (“)1914(-)1950(“) en önemli şairlerimizdendir(.)
Zıt (“)karşıt(“)anlamlı kelimeleri bulduk(.)
Hanife (:)Odaya girerek(“)(-) Kızım (,) Hanım kızım(“)


8. Şiirden hangi çıkarıma ulaşılabilir?
Gökler gibi gürledim, yeller gibi inledim,
Sular gibi çağladım, aktım bir dağ içinde.
Yunus Emre

Cevap: C

a. Karşılaştırma b. Neden-sonuç c. Benzetme d. Örneklendirme


9. Altı çizili kelimelerden hangisi gerçek anlamda değildir?
Cevap: A

a. Eve geç kaldığım için annem bana kırıldı.
b. Dün kaybettiği saatini kütüphanede bulmuş.
c. Biraz sonra toprak bir yola girdik.
d. Yemekleri elektrikli ocakta pişiriyorlardı.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 98-101-102-103-104. Cevapları Özgün Yayınları

10. “Derin” kelimesi cümlelerin hangisinde mecaz anlamda kullanılmıştır?
Cevap: B

a. Derin denizlerde yüzebiliyorum.
b. Öğle saatlerinde derin bir uykuya daldı.
c. Derin vadiler keşfedilmeyi bekliyor.
d. Çorba koymak için derin bir tabak aldık.

11. Cümlelerin hangisinde terim anlamında kullanılan bir kelime yoktur?
Cevap: D

a. Sahnenin dekoru hazırlanmıştı.
b. Oyun iki perdelikmiş.
c. Elinde küçük ölçekli bir Türkiye Haritası vardı.
d. O, benimle konuşunca kalbim yumuşadı.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.