Anasayfa Kitap Cevapları
29 Nisan 2022, 15:54 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 35-36. Cevapları Özgün Yayınları

4. Sınıf Türkçe 1. Tema Erdemler Değerlendirme Çalışmaları Cevapları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları Özgün Yayınları

Aşağıdaki şiiri okuyunuz.
A.1, 2, 3 ve 4. soruları yukarıdaki şiire göre cevaplayınız

1. Öğretmen, öğrencilere ne sormuş?
Cevap: Öğretmen öğrencilere, sevgi nedir? diye sormuştur.


2. Şair, sevgiyi neye benzetmiş?
Cevap: Şair, sevgiyi bir kuşa benzetmiştir.


3. Şiirin konusu nedir?
Cevap: Şiirin konusu sevginin anlamı.


4. Şiir kaç dizeden oluşmaktadır?
Cevap: Şiir on iki dizeden oluşmaktadır.


B. Aşağıdaki kelimelerin zıt anlamlılarını işaretleyiniz

Cevap:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları Özgün Yayınları


C. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 48-50-51-52. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1. I. kişilik II. belirledik III. karakterlerin IV. özelliklerini Yukarıdaki kelimelerden anlamlı ve kurallı bir cümle oluşturulduğunda hangi kelimenin ilk harfi büyük yazılır?

Cevap: C

A) I B) II C) III D) IV


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 36 Cevapları Özgün Yayınları

2. Aşağıdaki atasözlerinden hangisinde insanlara karşı anlayışlı olmak vurgulanmıştır?

Cevap: D

A) Acele yürüyen yolda kalır.
B) Komşu komşunun külüne muhtaçtır.
C) El elden üstündür.
D) Hatasız kul olmaz


3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yanlış noktalama işareti kullanılmıştır?

Cevap: B

A) Kitaplığını kim düzeltti?
B) Yağmur durdu mu dışarı çıkarız?
C) Kıyafetlerinin kirlendiğini fark ettin mi?
D) Bu konudan ne anlıyorsun?


4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde virgülün kullanılma amacı diğerlerinden farklıdır?

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 120-121-122-123-124. Cevapları Özgün Yayınları

Cevap: A

A) Nil, oyun köşesinde bloklarla oynuyordu.
B) Bu endişeli, üzgün hâlini nasıl değiştirebiliriz?
C) Atları suya götürmek, sırtlarına binmek, kaşağılamak ne doyulmaz bir zevkti.
D) Sepette çeşit çeşit meyveler, meyve suyu ve minik kekler vardı


Ç. Aşağıdaki cümlelerden neden-sonuç ilişkisi olanların başına “✓” işareti koyunuz.

Cevap:

(✓) 1. Korktuğu için parka gelmedi.
() 2. Onun kadar yaramaz bir çocuk görmedim.
(✓) 3. Bugün çok yorulduğum için erkenden uyuyacağım.
() 4. Kitabın sayfaları yırtıldı.
(✓) 5. Yağmur yağdığından dışarı çıkamadık.
() 6. Ablamlar gelince yemeğe başladık.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.