Anasayfa Kitap Cevapları
29 Nisan 2022, 15:39 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 61-62. Cevapları Özgün Yayınları

2.Tema Milli Kültürümüz Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 61-62. Sayfa Özgün Yayınları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 61. Cevapları Özgün Yayınları

pepeçura tatlısı tarifi

A. 1, 2, 3 ve 4. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

1. Rize’de neden sınırlı sayıda sebze ve meyve yetiştirilmekteymiş?
Cevap: Tarım alanlarının darlığı ve iklim koşulları nedeniyle sınırlı sayıda yetiştirilmiştir.


2. Metinde hangi geleneksek tatlının tarifi verilmiş?
Cevap: Pepeçura tatlısının tarifi verilmiştir.


3. Tarifi verilen tatlının ana malzemesi neymiş? Bu malzemeye neler eklenerek tatlı hazırlanırmış?
Cevap: Ana malzemesi üzümdür. Üzümün içine mısır unu, buğday uzu şeker ve tuz ilave edilerek tatlı hazırlanır.


4. Tarifi verilen tatlı nasıl ikram edilir, ne yapılması önerilirmiş?
Cevap: Soğuk olarak ikram edilmesi bir kaç gün bekletilip ikram edilmesi önerilirmiş.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 62. Cevapları Özgün Yayınları

B. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.
Soru
: 1. Sözlük anlamı “Suyu alınmış her tür yiyecek maddesinin artığı.” olan kelime aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B

A) öz B) posa C) sahan D) şıra

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 206-210-211-212-213. Cevapları Özgün Yayınları

2. Aşağıdaki kelimelerin hangisinin ilk harfi daima büyük yazılır?
Cevap: A

A) BILECIK B) GÖL C) KALEM D) SOKAK


3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “de” bağlacının yazımı yanlıştır?
Cevap: A

A) Çalışmalara bende katılmak istiyorum.
B) Senin defterin bende kalmış.
C) Selim de terbiyeli bir çocuktur.
D) Annesi de aynı şeyi söyledi.


4. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde pekiştirilmiş bir kelime vardır?
Cevap: C

A) Onun bacağı kırılmış. B) Üst üste iki kase çorba içti.
C) Yağmurda sırılsıklam oldum. D) Sabahları erken kalkarım.


5. “Pepeçuranın birkaç gün bekletildikten sonra ikram edilmesi önerilir.”
cümlesindeki kelime grubunun anlamı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: D

A) fiyatta indirim yapmak
B) ağırlanmak
C) göndermek
D) konuğa bir şey sunmak


C. Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili kelimeler mecaz anlamlıysa başına “M”, gerçek anlamlıysa başına “G”, terim anlamlıysa başına “T” yazınız
Cevap:

(G) 1. Onu durakta beklerken gördüm.
(M) 2. Başarının anahtarı çok çalışmaktır.
(T) 3. Öğretmen, cümledeki bağlaçları bulmamızı istedi.
(G) 4. Sokaktan gelen ses hepimizi korkutmuştu.
(M) 5. Artık söylediği her söz bana batıyor.


Sonraki Metne Hazırlık

Çanakkale Savaşı’yla ilgili dergi, kitap ve broşürlerden bilgiler edininiz.
Cevap: Batılı devletlerin Osmanlı’ya düzenlemiş olduğu bir savaştır. 3 Kasım 1914 – 18 Mart 1915 yılları arasında deniz savaşı, 25 Nisan 1915 – 9 Ocak 1916 yılları arasında Gelibolu yarımadasında kara savaşları yapılmıştır. Osmanlı Devleti bu savaşta millet olarak bir destan yazmıştır. İtilaf devletleri 3 kez kara çıkartması yapmış ama başarısız olunca Aralık ayı 1916 yılında Gelibolu Yarımadasından çekilmişlerdir.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 38-39-40-41-42. Cevapları Özgün Yayınları

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.