Anasayfa Kitap Cevapları
5 Şubat 2024, 2:55 - Demir Yazdı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 74-75-76. Cevapları KOZA Yayınları

2.Tema Değerlendirme Çalışmaları KOZA Yayınları

2. TEMA Millî Mücadele ve Atatürk: 4.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 74-75-76. Cevapları KOZA Yayınları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 74 Cevapları KOZA Yayınları

Atatürk’ün Doğa Sevgisi Metni Cevapları

Atatürkün Doğa Sevgisi Metni Cevapları

1 – 6. soruları metne göre cevaplayınız.

1. Atatürk’ün yeşertmek için çok çalıştığı şehir metne göre aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap:
A. İzmir
B. İstanbul
C. Ankara
D. Bursa


2. Ankara’nın oksijen deposu neresidir?
Cevap:
A. Söğütözü
B. Cebeci
C. Orman Çiftliği
D. İğde Çiftliği


3. Orman Çiftliği’ne doğru giderken Atatürk’ün gözleri yol boyunca neyi arıyor?
Cevap:
A. Kavak ağacını
B. İğde ağacını
C. Söğüt ağacını
D. Ormanlık alanı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 75 Cevapları KOZA Yayınları

4. Atatürk’ün neşesi neden kaçıyor?
Cevap:
A. İğde ağacını göremediği için
B. Bahçıvanlardan istediği cevabı alamadığı için
C. Hasta olduğu için
D. Emrinde çalışanlar ona itaat etmediği için


5. Aşağıdakilerden hangisi Atatürk’ün aradığı iğde ağacına ait bir özelliktir?
Cevap:
A. Cılız
B. Geniş yapraklı
C. Büyük
D. Kalın

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 228-229-230-231-232-233. Cevapları MEB Yayınları

6. Atatürk ülkesini nasıl görmek isteyen bir liderdir?
Cevap:
A. Çok sayıda binayla
B. Yeşillikler içinde
C. Teknolojiyle iç içe
D. Askerî tesislerle dolu


7. Aşağıda verilen noktalama işaretlerini kullanarak birer cümle yazınız.

virgül (,): Bugün okul çantama türkçe, matematik, sosyal bilgiler ve din kültürü kitaplarını koydum.

tırnak işareti (” “): Atatürk gençliğe hitabesine “Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir” diyerek başlamıştır.

kesme işareti (‘): 23 Nisan’da gerçekleşecek kutlamalar için kırtasiyen süs malzemeleri aldık.

nokta (.): Daha önce hiç bir günüm bu kadar mutlu olmamıştı.

üç nokta (…): Öğretmenimi bir kez daha görmek için neler yapmazdım ki…


8. “Millî Mücadele ve Atatürk” temasında en çok hangi metni ya da etkinliği beğendiniz? Nedenleriyle birlikte aşağıya yazınız.
Cevap: Başkomutan Mustafa Kemal temasını beğendim. Bu metinde yer alan şiir ve içerisinde Kurtuluş Savaşı döneminde gerçekleşen mücadeleleri anlatması ve duygusal olmasından dolayı beğendim.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları KOZA Yayınları

9. Aşağıdaki cümlelerdeki boşlukları verilen ifadelerden en uygun olanları kullanarak tamamlayınız.

  • Atatürk’ün babasının adı Ali Rıza Efendi’dir.
  • Atatürk’ün içinde büyük bir doğa ve çocuk sevgisi bulunmaktaydı.
  • Atatürk’ün eserlerinden biri de Nutuk’tur.
  • Atatürk 1881 yılında Selanik’te doğdu.
  • Mustafa Kemal önce Mahalle Mektebine daha sonra Şemsi Efendi ilkokuluna gitti.
  • Mustafa Kemal ortaokulu Selanik Askeri Rüştiyesinde bitirdi.
Sonraki Ödev:  4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 155-156-157-158-159-160. Cevapları KOZA Yayınları

“Millî Mücadele ve Atatürk” temasında okuma ve yazma süreçleriyle ilgili yaptığınız çalışmalarda kendinizi nasıl değerlendiriyorsunuz? Eksik bulduğunuz yönlerinizle ilgili yapmanız gereken çalışmaları açıklayınız.
Cevap:


11. Ali, Esra’ya severek oynadığı bir oyunun kurallarını anlatıyor. Ali’nin konuşurken dikkat etmesi gereken kuralların sonuna doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız.
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları KOZA Yayınları


Sonraki Derse Hazırlık

Ön yargının neden olabileceği sorunlar hakkında aile büyüklerinizle konuşunuz. Onların deneyimlerinden önemli bulduklarınızı not ediniz.
Cevap: Ön yargı hakkında babamla konuştuğum zaman şunları anladım. Ön yargı adından da anlaşıldığı gibi bir kişi veya canlı hakkında herhangi bir bilgi veya tecrübe edinmeden onun hakkında olumlu ancak genellikle olumsuz anlamdaki özelliklerini tanıyıp buna göre hareket etmemize sebep oluyor. Aslında öyle olmayan özelliklerini varmış gibi düşünerek kişiye veya canlıya bilinçsiz şekilde yaklaşarak kötü bir davranış sergilemiş oluruz.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap