Anasayfa Kitap Cevapları
4 Nisan 2022, 16:54 - Mehmet Yazdı

5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 45-46. Sayfa Cevapları Anka Yayınları

5. Sınıf Din Kültürü 2.Ünite Sonu Değerlendirme Cevapları

2. ÜNİTE: RAMAZAN VE ORUÇ: 5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 45-46. Sayfa Cevapları Anka Yayınları


5 Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 45 Cevapları Anka Yayınları

1. Ramazan ayı, dinimizde ve kültürümüzde neden önemlidir? Söyleyiniz.
Cevap: Ramazan ayı Kur’an-ı Kerim’in indirildiği aydır. Aynı zaman da Allah’a şükür ettiğimiz ve oruç tuttuğumuz aydır.


2. Farz ve vacip kavramlarının anlamlarını açıklayınız
Cevap:

Farz: Yapılması zorunlu olan ibadet ve davranışlardır.
Vacip: Yapılması gereken emir ve kurallardır.


3. Peygamberimiz (s.a.v.), iftarda nasıl dua etmiştir? Söyleyiniz
Cevap: Peygamberimiz iftarda ‘Ey Allah’ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.’ şeklinde dua edermiş.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 9-10-11-12-13. Cevapları Anka Yayınları

4. Orucu bozan başlıca durumlar nelerdir? Belirtiniz
Cevap:

  • Yemek içmek
  • Ağız dolusu kusmak
  • Sigara içmek
  • İlaç almak

5. Davud Peygamber’in (a.s.) hayatı hakkında bilgi veriniz
Cevap: Kur’an’da adı geçen bir peygamberdir. İsrail oğullarına gönderilen bir peygamberdir. Hz. Davud’a Zebur adında bir kitap indirmiştir. Hz. Davud demircilik ile uğraşan bir peygamberdir. Allah’ı her zaman zikir eden ve ibadet eden biri olmuştur.


6. Dua nedir? Tanımlayınız.
Cevap: Sadece Allah’tan isteyip sadece Allah’tan dilemektir.


7. Orucun birey ve toplum açısından ne gibi faydaları vardır? Örnekler veriniz
Cevap: Maneviyatı güçlendiren bir ibadettir. Dünyada aç ve yoksul olan kişileri anlar ve onlara yardım ederiz. Bu sayede birlik ve beraberlik sağlanır.


8. Bin aydan daha hayırlı olan ve Kur’an’ın indirildiği gece aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A. Kadir Gecesi


9. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) sözlerine, davranışlarına ve sahabilerin yapmış olduğu olumlu davranışları onaylamasına …………….. denir.
Cevap: C. Sünnet

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 88-89-92-94-96. Cevapları MEB Yayınları

10. Oruç tutan bir kimsenin, güneşin batıp akşam vaktinin girmesiyle birlikte yiyip içmeye başlamasına ve başladığı orucu bitirmesine ne denir?
Cevap:  A. İftar


11. Aşure hangi gündür?
Cevap:  D. Muharrem ayının 10. günü


12. Allah’ın (c.c.) Kur’an-ı Kerim’de kesin ve açık bir şekilde yapılmasını emrettiği iş ve davranışlara ne denir?
Cevap:  B. Farz


5 Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 46 Cevapları Anka Yayınları

13. Hz. Davud (a.s.) hakkında aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B. Mekke’de doğmuş ve orada yaşamıştır.


14. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri, verilen ifadelerle doğru bir şekilde tamamlayınız.
Cevap:

5.-Sinif-Din-Kulturu-ve-Ahlak-Bilgisi-Anka-Yayinevi-Sayfa-46-Ders-Kitabi-Cevaplari

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.