Anasayfa Kitap Cevapları
4 Nisan 2022, 16:30 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 37-38-41-42-43. Cevapları MEB Yayınları

Ramazan Orucu ve Önemi Cevapları

2. ÜNİTE RAMAZAN VE ORUÇ:5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 37-38-39-40-41-42-43. Cevapları MEB Yayınları

Ramazan Orucu ve Önemi Cevapları


5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 37 Cevapları MEB Yayınları

ÜNİTEMİZE HAZIRLANALIM

1. Hicri takvimin ne olduğunu çevrenizdekilere sorarak aldığınız cevapları defterinize yazınız.
Cevap: Hicri takvim Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye hicretinin başlangıcı olarak kabul edilmiştir.


2. Bakara suresi 183. ayetin mealini bularak defterinize yazınız.
Cevap: Ey iman edenler! Sizden öncekilere farz kılındığı gibi oruç tutmak size de farz kılındı. Umulur ki böylece günah ve fenâlıklardan korunursunuz

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 72-75-76. Cevapları Anka Yayınları

3. “Oruç açmak”, “İftar vermek” ve “Sahura kalkmak” ifadelerinin anlamlarını öğreniniz
Cevap:

Oruç tutmak: Dinimiz de sabah her yılın belli bir ayı sabah ezanından akşam ezanına kadar aç kalmak anlamına gelmektedir.
İftar vermek: Yemek yiyip, su içmek yani oruca son vermek anlamına gelmektedir.
Sahura kalkmak: Sabah ezanından önce oruç tutmak için birşeyler yemek, içmek için olan zaman.


4. Ramazan ayını diğer aylardan ayıran özellikler nelerdir? Düşününüz.
Cevap: Ramazan ayı Kuranı Kerim’in indiği aydır. Oruç ibadetini yerine getirdiğimiz ve bunun sonucunda kutladığımız bir dini bayramımız vardır.


5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 38 Cevapları MEB Yayınları

Sizce Ramazan ayının Müslümanlar açısından önemi nedir?
Cevap: Ramazan ayı Kuranı Kerim’in indiği aydır. Oruç ibadetini yerine getirdiğimiz ve bunun sonucunda kutladığımız bir dini bayramımızın olduğu bir aydır. Bu ay Müslümanlar birlik olup, tövbe etmeyi öğrenir.


5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 41 Cevapları MEB Yayınları

Oruçlu bir kimsenin yapması ve yapmaması gerekenler nelerdir? Aşağıdaki kutulara yazınız.
Cevap:

Oruçlu Müslüman:

  • Sabırlı olmalı
  • Dürüst davranmalı
  • Güvenilir olmalı
  • Yardımlaşmalı
  • Dinimizin emirlerine uymalı
Sonraki Ödev:  5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 117-118. Cevapları MEB Yayınları

Oruçlu Müslüman:

  • Öfkeyle hareket etmemeli
  • Yalan söylememeli
  • Haramdan uzak durmalı
  • Nefsine yenik düşmemeli

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 42 Cevapları MEB Yayınları

Aşağıdaki şemada hükümleri verilen oruçların isimlerini yazınız.
Cevap:

Farz: Ramazan orucu
Vacip: Muharrem ayının 9, 10 ve 11. günleri tutulan oruç
Sünnet: Adak orucu
Müstehap:  Pazartesi ve perşembe günleri, her ayın 13, 14 ve 15. günlerinde tutulan oruç


5. Sınıf Din Kültürü Ramazan ve Oruçla ilgili Kavramlar Cevapları

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 43 Cevapları MEB Yayınları

Ramazan denince aklınıza neler gelir?
Cevap: Ramazan denince aklıma iftar sofraları, davulcu amcalar, sahur vakitleri, ramazan eğlenceleri gelmektedir.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.