Anasayfa Kitap Cevapları
6 Ekim 2022, 21:46 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 56-57-58-59. Cevapları Lisans Yayıncılık

 2. Ünite Öğrendiklerimizi Ölçelim Cevapları

2. ÜNİTE RAMAZAN VE ORUÇ: 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 56-57-58-59.  Cevapları Lisans Yayıncılık


5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 56 Cevapları Lisans Yayıncılık

A) Aşağıdaki soruların cevaplarını boşluklara yazınız

1. Ramazan ayını diğer aylardan önemli kılan özellikler nelerdir?
Cevap: Ramazan ayı on bir ayın sultanı olarak ve Müslümanların oruç ibadetini yerine getirdiği aydır.

2. “Kim kötü söz ve davranışları bırakmazsa; onun yiyip içmeyi bırakmasına Allah’ın ihtiyacı yoktur.” (Buhari, Savm, 8.) hadisinden yola çıkarak oruç tutarken dikkat etmemiz gereken hususları kısaca açıklayınız.
Cevap: Oruç tutan bir insan kötü söz ve davranışlarda bulunduğu sürece oruç ibadeti kabul olmayacağı anlatılmaktadır.

3. Muharrem orucu hakkında bilgi veriniz
Cevap: Ramazan ayından sonraki en önemli en faziletli aylardan birsidir. Bu ayda oruç tutmak peygamber efendimizin sünnetleri arasında yer aldığından dolayı çok önemli bir yere sahiptir.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 13-15-16. Cevapları Lisans Yayıncılık

4. Oruç tutmanın faydaları nelerdir? Kısaca yazınız.
Cevap: Oruç tutmak sabırlı olmayı, empati kurmayı, sağlıklı olmaya yaramaktadır.


5. Sınıf Din Kültürü Sayfa 57 Cevapları Lisans Yayıncılık

B) Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri, verilen kelimelerle doğru bir şekilde tamamlayınız
Cevap:

1. Ramazan ayında, yatsı namazından sonra ve vitir namazından önce genellikle yirmi rekât olarak kılınan namaza teravih namazı denir.
2. Muharrem ayına aynı zamanda aşure ayı da denir.
3. Özellikle uzun yaz günlerinde, çocukların günün bir kısmında tuttukları oruca tekne orucu denir.
4. Kur’an-ı Kerim’in bildirdiğine göre Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır.
5. Sürekli hastalık gibi, oruç tutmalarına engel olacak bir mazereti bulunanların tutamadıkları her oruç için bir fakiri doyurmalarına veya bunu karşılayacak kadar para vermelerine fidye denir

5. Sınıf Din Kültürü Sayfa 57 Cevapları Lisans Yayıncılık


C) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D” yanlış olanların başına ise “Y” yazınız.
Cevap:

(D) 1. Hastalık ve yolculuk gibi sebepler nedeniyle tutulamayan oruçların daha sonra aynı gün sayısınca tutulmasına “kaza orucu” denir.
(Y) 2. Allah (c.c.) tarafından Kur’an-ı Kerim’de kesin olarak yapılması emredilen davranışlara nâfile adı verilir.
(Y) 3. Ramazan ayında, havanın aydınlanmasından itibaren oruç tutmaya başladığımız vakte “iftar” denir.
(D) 4. Ramazan ayında camilerin minareleri mahyalarla süslenir.
(D) 5. Oruç ibadeti, insanlara sabırlı olmayı ve paylaşmayı öğretir

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 22-24-27-28 Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 58 Cevapları Lisans Yayıncılık

D) Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru seçeneğini bularak işaretleyiniz.

1. Yukarıda özellikleri verilen ibadet aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) Oruç

2. Yukarıda verilen bilgilere göre Müslümanların ramazan ayında yaptıkları karşılıklı Kur’an okumalarına ne ad verilir?
Cevap: C) Mukabele

3. Alevi-Bektaşi geleneğinde özel bir yeri olan bu aya aynı zamanda “aşure ayı” da denir. Müslümanlar bu ayda aşure yapıp komşularına ve akrabalarına dağıtırlar. Yukarıda özellikleri verilen ay aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) Muharrem ayı


5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 59 Cevapları Lisans Yayıncılık

4. Yukarıda özellikleri verilen ve ramazan ayına özgü olan ibadet aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) Fitre

5. Rabbenâ Dualarının doğru okunuşu aşağıdaki seçeneklerden hangisinde sırasıyla verilmiştir?
Cevap: C) 2-1-4-3

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.