Anasayfa Kitap Cevapları
4 Nisan 2022, 16:52 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 56-57-58. Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Din Kültürü 2.Ünitemizi Değerlendirelim Cevapları

2. ÜNİTE RAMAZAN VE ORUÇ: 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 56-57-58. Cevapları MEB Yayınları

2.Ünitemizi Değerlendirelim Cevapları


5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 56 Cevapları MEB Yayınları

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplayınız.

1. Müslümanlar için Ramazan ayı niçin önemlidir? Açıklayınız.
Cevap: Müslümanların farz olan ibadetidir. Bu ay da bütün günahlar affolur ve doğruluğa, dürüstlüğe, yardımlaşmaya yönlendirir.


2. Oruç nedir, nasıl tutulur? Anlatınız
Cevap: Ramazan ayında sabah ezanından akşam ezanına kadar birşey yiyip içmemektir.


3. Sahur, imsak, iftar, teravih, fitre kavramlarını açıklayınız.
Cevap:

Sahur: Ramazan ayında sabah ezanından akşam ezanına kadar birşey yiyip içmemektir.
İmsak: oruca başlama vakti.
İftar: orucu açmak
Teravih: ramazan ayında her gece kılınan nafile namaz.
Fitre: Varlıklı olan kişilerin ramazan ayında yoksul kişilere dinimizce belirlenen belli bir miktar para vermesi.


4. Kültürümüzde Ramazan ve oruçla ilgili geleneklere üç örnek veriniz
Cevap:

  • Sahura ramazan davulcularının manileri ile uyanırız
  • İftar yemekleri veririz
  • İftar vaktinde orucumuzu ramazan topu ile açarız.
Sonraki Ödev:  5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 12-14-15-16-17 Cevapları MEB Yayınları

5. Oruç tutarken davranışlarımızda nelere dikkat etmeliyiz? Açıklayınız
Cevap: Güvenilir, dürüst olmalıyız. Haramdan uzak durmalı, dedikodu yapmamalıyız. İyilik yapmalı yalan söylememeliyiz.


B. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. Aşağıdakilerden hangisi Ramazan ayında yapılmaz?
Cevap: C) Hacca gitmek


5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 57 Cevapları MEB Yayınları

2. Aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap:   B) Vacip, kesinlikle yapılmaması gereken şeylerdir.


3. Allah’ım! Senin rızan için ………………….., sana inandım, ……………………. Senin
rızkın ile orucumu açtım.”
Yukarıda iftar duasının anlamı verilmiştir. Boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

Cevap: B) Oruç tuttum- sana güvendim


4. Aşağıdakilerden hangisi Kadir gecesiyle ilgili olarak söylenemez?
Cevap: B) Hz. Muhammed (s.a.v.) Kadir gecesi doğmuştur.


5. Aşağıdaki bilgilerden hangisi doğru değildir?
Cevap: C) Oruç sadece Ramazan ayında tutulur.


5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 58 Cevapları MEB Yayınları

C. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri verilen kelimelerden uygun
olanlarla doldurunuz.

Cevap:

1. Ramazan orucunu tutmak akıllı ve ergenlik çağına girmiş Müslümanlara
farz dır.
2. İftara gelen misafirler ayrılırken onlara takdim edilen hediyelere diş kirası denir.
3. Tekne orucu küçük çocukları oruca alıştırmak için uygulanan bir gelenektir.
4. Hz. Davud (a.s.) kendi el emeği ile geçimini sağlardı. O zırh yaparak geçinirdi.
5. Aşure günü kültürümüzde önemli bir yer tutar. Aşure günü muharrem ayı içindedir.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 98-99-100. Cevapları MEB Yayınları

D. Aşağıdaki cümleler doğruysa başına (D), yanlışsa (Y) yazınız.
Cevap:

1. (D) Kadir gecesi Ramazan ayının son on günü içindedir.
2. (Y) Kur’an-ı Kerim Muharrem ayında indirilmeye başlamıştır.
3. (Y) Sahur vaktinin bittiği ve orucun başladığı zamana “ihram” denir.
4. (D) Oruç tutmak insana sabırlı olmayı öğretir.
5. (Y) Hz. Davud’a (a.s.) Tevrat verilmiştir.
6. (Y) Dua Ramazan ayına özgü bir ibadettir.
7. (D) Oruç tutarken iyilik yapmaya çalışmalı, kötülüklerden uzak durmalıyız.
8. (D) Yüce Allah Hz. Davud’a (a.s.) zırh yapmayı öğretmişti.
9. (Y) Esnaftan veresiye alışveriş yapanların borçlarının yazıldığı deftere kasa
defteri denir.
10. (D) Diş kirası, iftara gelen misafirlere verilen hediyelere denir.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.