Anasayfa Kitap Cevapları
14 Eylül 2022, 2:30 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 59-60-62-63-64. Cevapları MEB Yayınları

Nezaket Kuralları Cevapları

3. ÜNİTE ADAP VE NEZAKET: 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 59-60-62-63-64-65-66-67. Cevapları MEB Yayınları


5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 59 Cevapları MEB Yayınları

ÜNİTEMİZE HAZIRLANALIM

1. “Bir nezaket kuralı söyler misiniz?” sorusunu çevrenizden beş kişiye sorup aldığınız cevapları not ediniz.
Cevap:

  • Başkasına ait olan eşyayı kullanacağımız zaman izin almak
  • Büyüklere karşı saygılı olmak
  • Küçüklere karşı sevgiyle yaklaşmak
  • Temiz ve düzenli olmak
  • Büyüklerimizi ziyaret etmek

2. Arkadaşlarınızla selamlaşırken hangi ifadeleri kullanıyorsunuz? Sınıfta
paylaşınız

Cevap: Selamı aleyküm, hayırlı sabahlar, hayırlı akşamlar, merhaba gibi ifadeleri kullanıyorum.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 56-57-58-59. Cevapları Lisans Yayıncılık

3. Evinizde ailenizle birlikte yemek yerken sofrada nelere dikkat edersiniz? Not ediniz.
Cevap: Ailem ile yemek yerken büyüklerim sofraya oturmadan bende oturmam. Yiyebileceğim kadar yemek alırım. Ağzımı şapırdatmam. Yemek yerken ağzım kirlendiğinde peçete kullanırım.


4. Lokman (a.s.) suresinin 18. ayetin mealini https://kuran.diyanet.gov.tr’den bulup not ediniz.
Cevap:  “Gurura kapılarak insanlara burun kıvırma, ortalıkta çalım satarak yürüme; unutma ki Allah gurura kapılıp kendini beğenen hiç kimseyi sevmez.”


5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 60 Cevapları MEB Yayınları

Toplum içinde insanlar ne gibi kurallara dikkat ederler?
Cevap: Toplum içinde insanlar birbirlerine saygı duyarlar. Yüksek ses ile konuşulmaz. Teşekkür etmeyi ve özür dilemeyi bilirler.


Yukarıdaki hadiste hangi nezaket kurallarından bahsedilmiştir? Arkadaşlarınızla konuşunuz.
Cevap:

  • Hasta ziyareti
  • Cenaze yani taziye ziyareti
  • Davet edilen yeri geri çevirmeme
  • Selamlaşmak
  • Hapşurduğunda dua etmeli.

Yukarıdaki hadisi kişisel mahremiyetin önemi açısından yorumlayınız.
Cevap: Bir kişinin özelinde izin istendiği zaman verilmediği takdirde o özele karışmamamız gerekir.


5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 62 Cevapları MEB Yayınları

Aşağıdaki alanlarda uymamız gereken nezaket kuralları nelerdir? Yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 62 Cevapları MEB Yayınları


5. Sınıf Din Kültürü Selamlaşma Adabı Cevapları

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 63 Cevapları MEB Yayınları

Birbirimize niçin selam veririz?
Cevap: Dinimizin bir emri olan, o kişiye olan saygımızı göstermek ve nezaket kuralı olduğu için selam vermeliyiz.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 12-14-15-16-17 Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 64 Cevapları MEB Yayınları

Aşağıda boş bırakılan yerlere selam verme ifadelerini yazınız
Cevap:

  • Selamünaleyküm
  • Merhaba
  • Hayırlı Sabahlar
  • İyi Akşamlar
  • İyi Günler

Yukarıdaki hadisi selamlaşmanın önemi açısından yorumlayınız.
Cevap: Allah, bizlere selam vermenin çok önemli olduğunu ve kendi katında en iyisinin ilk olarak selam verenler olduğu anlatılmıştır.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.