Anasayfa Kitap Cevapları
13 Ocak 2023, 19:57 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 61-62-63. Cevapları Lisans Yayıncılık

Ünitemize Hazırlanalım Cevapları

3. ÜNİTE ADAP VE NEZAKET: 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 61-62-63.  Cevapları Lisans Yayıncılık


5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 61 Cevapları Lisans Yayıncılık

1. Nezaket kuralları ne demektir? Toplum içinde uyulması gereken nezaket kurallarını araştırarak defterimize yazalım.
Cevap: Nezaket kuralları toplumda olması gereken hareketleri ifade eden kurallara denmektedir. Toplum içinde beden dili, duruş ve konuşma nezaket kuralları oluşturmaktadır. Toplum içinde başkalarına karşı saygılı olmalı, yalan söylememeli, emanete karşı sorumluluğu bilmeli, toplumda kullanılan ortak eşyalara karşı nazik davranılmalıdır.

2. Çevremizdekilerle selamlaşırken hangi ifadeleri kullandığımızı araştıralım
Cevap: Çevremizdekiler ile selamlaşırken merhaba, Selamun Aleyküm, Nasılsınız gibi ifadeler kullanırız.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa Cevapları Lisans Yayıncılık

3. İnternet ve sosyal medya araçlarıyla iletişim kurarken nelere dikkat etmemiz gerektiğini araştırıp defterimize yazalım.
Cevap: Sohbet aşamasında kişilerin görüşlerine, fikirlerine saygı duymalıyız. Konuşmalarda yalan ve iftiradan uzak durmalıyız. Kişisel bilgilerimizi paylaşmamalıyız.

4. Hz. Lokman’ın (a.s.) kim olduğunu araştırarak defterimize yazalım.
Cevap: Arabistan Yarımadası’nda yaşadığı kabul edilmektedir. Neb,i veya Vekil olarak görülmesi tartışma olarak geçse e çoğunluk olarak ünlü bir hekim olarak geçmektedir.


Nezaket Kuralları Cevapları


5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 62 Cevapları Lisans Yayıncılık

Düşünelim

Yaşadığımız toplumda uymamız gereken nezaket kuralları nelerdir?
Cevap:

⇒ İnsanların fikirlerine karşı saygı duymalıyız
⇒ Toplum içinde yüksek ses ile konuşmamalıyız.
⇒ Yemek masasına hep beraber oturulmalıdır
⇒ Yemek yerken ağız şapırdatılmamalıdır
⇒ Toplumda ortak kullanım alanlarını temiz kullanmalıyız.


Etkinlik – Dolduralım

Aşağıdaki boşlukları örnekte olduğu gibi nezaket kurallarına uygun ifadelerle dolduralım
Cevap:

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 62 Cevapları Lisans Yayıncılık


5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 62 Cevapları Lisans Yayıncılık

Etkinlik – Beyin Fırtınası

Sınıfınızda nezaket kurallarına uymayan bir arkadaşımız olduğunu düşünelim.

Sonraki Ödev:  Allah’ın Her Şeyi Bilip Görmesi İnsanların Davranışlarını ve İnsan İlişkilerini Nasıl Etkiler?

1. Bu durumda ona nasıl davranmalıyız?
Cevap: Sınıfımda nezaket kurallarına uymayan bir arkadaşımı gördüğüm zaman onu yaptığı hareketin yanlış olduğu konusunda uyarırım.

2. Arkadaşımızın davranışlarını düzeltmek için neler yapmalıyız?
Cevap: Arkadaşımız ile konuşarak yatıklarının kaba ve nezaket dışı olduğunu söylemeli ona karşı bu şekilde davranılırsa nasıl hissedeceğini söylemeliyiz.

3. Bu problemi çözmek için hangi yöntemlere başvurmalıyız?
Cevap: İlk olarak arkadaşımız ile konuşmalı eğer sorunu halledemediysek öğretmenimize bildirmeliyiz.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.