Anasayfa Kitap Cevapları
11 Mayıs 2022, 23:07 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 65-66. Cevapları Anka Yayınları

3.Ünite Sonu Değerlendirme Cevapları

3. ÜNİTE: ADAP VE NEZAKET: 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 65-66. Cevapları Anka Yayınları


5 Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 65 Cevapları Anka Yayınları

1. Nezaket kurallarına niçin uymalıyız? Açıklayınız
Cevap: Nezaket kuralları toplumun huzurunu ve düzenini sağlayan kurallar olduğu için uymalıyız.


2. Selamlaşma adabı ile ilgili uyulması gereken hususlar nelerdir? Söyleyiniz.
Cevap:

  • Selamlaşmada en güzle selamlaşma şeklini seçmeli
  • Uygun bir ses tonunda selam verilmeli
  • Konuşmadan önce selam verilmeli

3. Başkalarıyla iletişimde dikkat edilmesi gereken ilkeler nelerdir? Bilgi veriniz.
Cevap: Karşımızdaki kişinin sözünü kesmemeli, onları kıracak sözlerde, alay edecek sözlerde bulunmamalıyız. Düzgünce dinleyip cevap vermeliyiz.


4. Sosyal medya adabı nasıl olmalıdır? Bilgi veriniz
Cevap: Karşımızdaki kişiyi kıracak, üzecek davranışlarda bulunmamalıyız. Gizliliğin arkasına sığınarak kötü davranışlarda bulunmaya çalışmamalıyız.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 90-91-92-93. Cevapları Anka Yayınları

5. Tahiyyat duası hakkında kısaca bilgi veriniz.
Cevap: Dil, beden ve mal ile yapılan bütün ibadetler Allah içindir. Tahiyyat duasında da yapılan bütün ibadetlerin Allah’ın rızasını kazanmak için olduğudur.


6. Aşağıdakilerden hangisi, nezaket kavramının anlamlarından biri değildir?
Cevap: D. Öğüt


7. Dinin ve aklın beğendiği, insanın, başkaları tarafından takdir edilmesini, her türlü hata ve kusurdan korunmasını sağlayan ve ona üstün meziyetler kazandıran ahlaki davranışlar aşağıdaki kavramlardan hangisiyle ifade edilir?
Cevap: D. Adap


8. Hz. Lokman (a.s.) hakkında aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B. İlk insan ve ilk peygamberdir.


9. Aşağıdaki hadislerde boş bırakılan bölümleri, verilen kelimelerle doğru bir şekilde tamamlayınız.
Cevap:

5 Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 65 Cevapları


5 Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 66 Cevapları Anka Yayınları

10. Aşağıya, “Tatlı dil, yılanı deliğinden çıkarır.” atasözünü açıklayan bir yazı yazınız.
Cevap: Tatlı söz her zaman iki insanın iletişimini iyi yapan unsurdur. Karşımızdaki insana sert çıkak yerine nezaket kuralları içerisinde konuşmalı yani tatlı dilli olmalıyız.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 117-118. Cevapları MEB Yayınları

11. Aşağıda verilen Tahiyyat duasında eksik bırakılan bölümleri tamamlayınız.
Cevap:

Ettehiyyâtü lillâhi vessalavatü vettayyibât.
Esselâmü aleyke eyyühennebiyyü ve rahmetullâhi ve berekatüh
Esselâmü aleynâ ve alâ ibadillahissalihin
Eşhedü enlâ ilaheillallah ve eşhedü enne Muhammeden
abdühû ve resûlüh.


12. Sofra adabı konusunda dikkat edilmesi gereken başlıca ilkeler nelerdir? Aşağıdaki şemaya örnekler yazınız
Cevap:

Sofra adabıyla ilgili başlıca ilkeler;

  • Yemeğe başlamadan önce besmele çekmeliyiz
  • Yemekten önce ellerimiz yıkamalıyız
  • Yemeği yiyeceğimiz kadar almalı
  • Kaşık çatal kullanmalıyız
  • Ağzımız kirlendiğinde peçete ile silmeliyiz
  • Ağzımız kapalı bir şekilde çiğnemeliyiz.
Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.