Anasayfa Kitap Cevapları
5 Mart 2024, 1:39 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 78-79-80-81. Cevapları Lisans Yayıncılık

Öğrendiklerimizi Ölçelim Cevapları

3. ÜNİTE ADAP VE NEZAKET: 5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 78-79-80-81. Cevapları Lisans Yayıncılık


5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 78 Cevapları Lisans Yayıncılık

A) Aşağıdaki soruların cevaplarını boşluklara yazınız.

1. Toplumda uymamız gereken nezaket kurallarından üç tanesini yazınız.
Cevap:

⇒ Telefonla yüksek ses ile konuşmamak
⇒  Yüksek ses ile müzik dinlememek
⇒ Fikirlere karşı saygı duymak

2. İnternet ve sosyal medyada uymamız gereken kurallardan üç tanesini yazınız.
Cevap:

⇒ Kişisel bilgilerimizi paylaşmamalıyız
⇒ Karşıdaki insana karşı argo, kötü sözden kaçınmalıyız
⇒ Başkalarına ait olan fotoğrafları paylaşmamlıyız

3. Peygamberimizin konuşma adabı ile ilgili tavsiyeleri nelerdir? Kısaca yazınız
Cevap:

⇒ Her zaman az ve öz konuşulmalıdır
⇒ Boş sözlerden uzak durmalıyız
⇒ Karşıdaki kişinin anlayacağı şekilde konuşmalıyız

4. Yemek yerken uymamız gereken kurallardan beş tanesini yazınız
Cevap:

⇒ Büyükler gelmeden yemeğe başlamamalıyız.
⇒ Yemek yerken çatal ve kaşık kullanmalıyız.
⇒ Ağızımızda yemek varken konuşmamalıyız.
⇒ Yemeğimizi yedikten sonra yapan kişiye “Eline sağlık” demeliyiz.
⇒ Ellerimizi yemeğe başlamadan önce ve sonra yıkamalıyız.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı 20-21-22. Sayfa Cevapları Lisans Yayıncılık

5. Tahiyyat duasının okunduğu yerleri yazınız.
Cevap: Namaz oturuşlarında okunur.


B) Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri, verilen kelimelerle doğru bir şekilde tamamlayınız.
Cevap:

1. .…Adap…., bir toplumun töresine uygun olan bütün söz ve davranışlar ile uyulması gereken görgü kuralları anlamına gelir.
2. İslam dini …helal kazanç…. elde etmek için çalışmamızı, haksız ve haram kazançtan uzak durmamızı emreder.
3. Yemeğe …besmele… ile başlarız.
4.”Allah’a ve ahiret gününe inanan ya …hayır…. söylesin ya da sussun.”


5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 79 Cevapları Lisans Yayıncılık

C) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D” yanlış olanların başına ise “Y” yazınız
Cevap:

(D) 1. Eğer bir kişinin kalbini kırdıysak ondan özür dilemeliyiz.
(D) 2. Hz. Lokman (a.s.), başta oğlu olmak üzere öğütleriyle tüm insanlara yol göstermiştir.
(D) 3. Peygamberimiz, nezaketiyle bize en güzel şekilde örnek olmuştur.
(Y) 4. İnsanlarla istediğimiz gibi konuşabiliriz.
(D) 5. İletişim; bir duygu, düşünce veya bilginin çeşitli yollarla başkalarına aktarılmasıdır.

Sonraki Ödev:  Yüce Allah’tan En Son Hangi İstekte Bulundunuz?

D) Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru seçeneğini bularak işaretleyiniz.

Öğrendiklerimizi Ölçelim Cevapları

1. Yukarıdaki şemada “?” ile gösterilen yere aşağıdaki kavramlardan hangisi yazılmalıdır
Cevap:  C) Selam


5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 80 Cevapları Lisans Yayıncılık

2. (…) Yukarıdaki tabloya göre selamlaşma ile ilgili olarak hangi öğrencinin söylediği ifade doğru değildir?
Cevap:  A) Hasan


3. (…) Yukarıda ifade edilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap:  B) Mahremiyet


4. (…) Sosyal iletişim araçlarını kullanırken yukarıda verilenlerden hangilerini yapmak yanlış bir davranıştır?
Cevap:  D) I-II-IV


5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 81 Cevapları Lisans Yayıncılık

5. (…) Yukarıda verilen ayette aşağıdaki davranışlardan hangisi yasaklanmıştır?
Cevap:  B) Kibirli olmak


6. (…) Yukarıda Tahiyyat duası yazılırken bazı kelimeler çıkarılmıştır. Duada boş bırakılan yerlere sırasıyla hangi kelimeler yazılmalıdır?
Cevap:  B) lillahi – aleyke – aleynâ – ilâhe – abdühû

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap