Anasayfa Kitap Cevapları
18 Mayıs 2022, 18:33 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 87-88. Cevapları Anka Yayınları

5. Sınıf Din Kültürü 4. Ünite Sonu Değerlendirme Cevapları

4. ÜNİTE: HZ. MUHAMMED (S.A.V.) VE AİLE HAYATI: 5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 87-88. Cevapları Anka Yayınları


5 Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 87 Cevapları Anka Yayınları

1. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) Hz. Hatice (r.a.) ile evliliği nasıl gerçekleşmiştir? Anlatınız.
Cevap: Hz. Hatice 40 yaşında Peygamber efendimiz ise 25 yaşındadır. İkisi de tüccarlık yapmaktadır. Peygamber efendimiz dürüst, toplum tarafından sevilen biridir. Hz. Hatice’de peygamber efendimizi beğenip evlenme teklif etmiştir.

2. Hz. Muhammed’in (s.a.v.), eşlerine karşı tutum ve davranışları nasıldı? Örnekler veriniz.
Cevap: Eşlerine karşı her zaman saygılı ve sevgili olmuştur. Onların hal ve hatırlarını sorar ve ilgilenirdi.

3. Peygamberimizin (s.a.v.), torunlarına olan sevgisi ve merhameti hakkında bilgi veriniz.
Cevap: Torunları ile oynar onlara karşı sevgisini gösterirdi. Hiçbir zaman kızmaz ve doğru yanlışı öğretirdi.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 67. Cevapları Anka Yayınları

4. Peygamberimizin (s.a.v.) ailesinin komşuluk ilişkilerine verdiği önemi anlatınız.
Cevap: Komşularına hep ikramlarda bulunur kötü söz ve davranışlardan kaçınırdı. Onları ağırlamayı sever ve mutlu bir şekilde karşılardı.


5. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Muhammed’in (s.a.v.) çocuklarından biri değildir?
Cevap: D. Ali

6. Aşağıdakilerden hangisi, Peygamberimizin (s.a.v.) çocuklarına karşı tutum ve davranışları arasında gösterilemez?
Cevap: B. Çocukları arasında ayrım yapmak

7. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde Kevser sözcüğünün anlamları doğru verilmiştir?
Cevap:   A. Bolluk, bereket, hayır, neslin çoğalması

8. I. Oruç tutmak
II. Kurban kesmek
III. Allah’a (c.c.) kulluk etmek
IV. Sadaka vermek
Kevser suresinde, yukarıdakilerden kaç tanesinden söz edilir

Cevap: B. 2


5 Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 88 Cevapları Anka Yayınları

9. Aşağıda verilen cümlelerde boş bırakılan bölümleri, verilen ifadelerle doğru bir şekilde tamamlayınız.
Cevap:

• Kevser suresi, Mekke’de indirilmiştir.
• Hz. Hasan’ın (r.a.) soyundan gelenlere Şerif denir.
• Hz. Hüseyin’in (r.a.) soyundan gelenlere Seyyid denir.
• Peygamberimizin (s.a.v.) soyu, Hasan ve Hüseyin ile devam etmiştir.
Ümame, Peygamberimizin (s.a.v.) çok sevdiği ve kızı Zeynep’in çocuğu olan torunudur.
• Peygamberimiz (s.a.v.), torunlarını sırtına ve omzuna alıp gezdirir, onlarla
oyun oynardı.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 58-62-63-64. Cevapları Anka Yayınları

10. Aşağıda verilen Kevser suresinde boş bırakılan bölümleri tamamlayınız.
Cevap:

Bismillâhirrahmânirrahîm
İnnâ a’taynâke’l-kevser.
Fe sallili rabbike venhar
İnne şanieke hüvelebter


11. Aşağıdaki şemaya, Peygamberimizin (s.a.v.) aile fertlerinin güzel davranışlarına örnekler yazınız
Cevap:

5 Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 88 Cevapları Anka Yayınları

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.