Anasayfa Kitap Cevapları
26 Eylül 2022, 22:36 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 98-99-100. Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Din Kültürü 4. Ünitemizi Değerlendirelim Cevapları

4. ÜNİTE HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI: 5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 98-99-100. Cevapları MEB Yayınları

4. Ünitemizi Değerlendirelim Cevapları


5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 98 Cevapları MEB Yayınları

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplayınız.

1. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) çocuklarının isimlerini yazınız.
Cevap: Kasım, Ümmü Gülsüm, Zeynep, İbrahim, Fatıma, Rukiye, Abdullah

2. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) ailesinin güzel davranışlarına örnekler veriniz
Cevap: Ev işlerinde birbirlerine yardım ederler, şakalaşır, ayrım yapmazlar.

3. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) nasıl bir eş, baba ve dede olduğunu kısaca yazınız.
Cevap: Hz. Muhammed dürüst ve sevgi dolu bir eş, çocuklarını seven, onlar  ile oyun oynayan birbirinden ayırmayan bir baba ve torunlarına doğru ve yanlışı güzel bir şekilde anlatan onları seven bir dede olmuştur.


B. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) bir sahabiye “…Allah’tan korkun, çocuklarınız hususunda adaletli olun” (Müslim, Hibe, 13.) buyurması, onun çocuklara nasıl davranılmasını istediğini gösterir?
Cevap: C) Çocuklara eşit davranılmasını

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 27-28-29-30-31. Cevapları Lisans Yayıncılık

2. Hz. Muhammed (s.a.v.) ve Hz. Hatice’nin (r.a.) evliliklerinden kaç çocukları dünyaya gelmiştir?
Cevap: D) 6

3. Hz. Muhammed’in (s.a.v) soyu hangi çocuğu ile devam etmiştir?
Cevap: A) Fatıma


5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 99 Cevapları MEB Yayınları

4. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Peygamberin, ailesi içindeki güzel davranışlarına örnek olarak gösterilemez?
Cevap: C) Hz. Peygamber ailesini ilgilendiren konularda kendi karar verirdi.

5.
– Hz. Peygamberin ilk kızıdır.
– İlk Müslümanlardandır.
– Ali ve Ümame adında iki tane çocuğu vardır.
– Hz. Muhammed’den (s.a.v.) önce vefat etmiştir.
Yukarıda bahsedilen kişi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: A) Zeynep

6. Hz. Muhammed’i (s.a.v.) dedesinin vefatından sonra koruyup gözeten, evini paylaşan ve aynı zamanda Hz. Peygamberin akrabası olan kişi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D) Amcası Ebu Talip

7. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) kızı Hz. Fatıma’nın (r.a.) düğününün çok sadebir törenle gerçekleşmesi, çeyizinin de çok sade olması, Hz. Peygamberin ailesinin hangi örnek davranışının bir göstergesidir?
Cevap: C) İsraftan kaçınılması


5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 100 Cevapları MEB Yayınları

8. Hz. Hatice (r.a.) Mekke’nin soylu kadınlarındandı. Üstün ahlakından dolayı kendisine …………. lakabı verilmişti.
Yukarıdaki boşluğa yazılması gereken kelime aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir

Cevap: B) Tahire

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 72-74. Cevapları Lisans Yayıncılık

9) Bu olay Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hangi özelliğini ön plana çıkarmaktadır?
Cevap: C) Çocuklara sevgisini göstermekten çekinmeme

10. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Peygamberin aile bireylerine karşı davranışı hakkında doğru bir bilgidir?
Cevap: D) Hz. Muhammed’in (s.a.v.) ailesi kararlarında birbirlerine danışırdı.


C. Aşağıdaki sorular doğruysa başına (D), yanlışsa başına (Y) yazınız.
Cevap:

1. (Y) Hz. Muhammed’e (s.a.v.) cömertliğinden dolayı el-Emin lakabı verilmiştir.
2. (D) Hz. Peygamber çocukları görünce onlara selam verirdi.
3. (D) Hz. Hasan (r.a.) ve Hz. Hüseyin (r.a.), cennet gençlerinin efendileridir.
4. (Y) Hz. Peygamber torunlarını çok severdi fakat namaz kılarken kendisini rahatsız etmelerinden hoşlanmazdı.
5. (Y) Hz. Muhammed (s.a.v.) ve Hz. Hatice’nin (r.a.) dört çocuğu vardır.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.