Anasayfa Kitap Cevapları
16 Mayıs 2022, 18:41 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 145-149-150. Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

İnsan İçin Çevrenin Önemi Cevapları

6. ÜNİTE: İNSAN VE ÇEVRE  5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 145-149-150. Sayfa SDR Dikey Yayıncılık

İnsan İçin Çevrenin Önemi Cevapları


5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 145 Cevapları SDR Dikey Yayınları

Sonuçları Değerlendirelim

1. Hava kirliliğinin nedenleri nelerdir? Maddeler hâlinde yazınız.
Cevap: Hava kirliliği insanlardan dolayı ortaya çıkmaktadır. Fabrika bacalarından çıkan duman, araba egzozlarından çıkan duman, parfümlerden çıkan gazlar hava kirliliğine sebep olmaktadır.

2. Hava kirliliğini önlemeye yönelik alınabilecek önlemler nelerdir?
Cevap: Fabrika bacalarına ve egzozlara filtre takılabilir. Parfüm yerine losyon kullanılabilir.


Çevre Sorunlarımız Cevapları

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 149 Cevapları SDR Dikey Yayınları

Sonuçları Değerlendirelim

1. Zarar oluşturan faktörleri yok etmek için Ali Bey, projesinde ne gibi değişiklikler yapabilir?
Cevap:

Yararı: İşsizlik oranını azaltarak köyün kalkınmasını sağlar. Altyapı işlerini geliştirir.

Zararı: Kurulacak olan fabrika doğal ortamı bozacaktır. Hava ve çevre kirliliğine sebep olacaktır. 

2. Günlük yaşamdan çevreye zarar verilen durumlara örnekler veriniz
Cevap: Evlerde kullandığımız sobalardan çıkan dumanlar, kullandığımız parfümler, araba egzozlarından çıkan dumanlar çevreye zarar verir.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 111-112-113-114-115. Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 150 Cevapları SDR Dikey Yayınları

Tartışalım

Sizce insan faaliyetleri sonucunda gelecekte ne tür çevre sorunları ortaya çıkabilir? Bu sorunları nasıl azaltırız? Bu sorunlarla nasıl başa çıkarız? Diğer canlıların yaşamlarını tehlikeye atmadan birlikte yaşayabilir miyiz?
Cevap: Çevre kirliliği artarak dünyanın sonunun çabuk gelmesine sebep olacaktır. Ekosistemi bozacak her şeyden uzak durmamız gerekir.


Kendimizi Değerlendirelim 6.2

1. Çevrenizi gözlemleyerek çevre sorunlarına neden olan insan faaliyet ve davranışlarından 10 tanesini maddeler hâlinde defterinize yazınız.
Cevap:

⇒ Nüfusun hızlı bir şekilde artması
⇒ Kentleşmenin artması
⇒ Fabrikaların artması
⇒ Fosil yakıt kullanımının artması
⇒ İklimin değişimi
⇒ Araba egzozları
⇒ Biyolojik silahların kullanımı
⇒ Nükleer atıklar
⇒ Orman yangınları
⇒ Suya atılan atıklar
⇒ Yoğun kimyasal kullanımı

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 148-149-152-153-155. Cevapları MEB Yayınları

2. Yaşadığınız yerde çevre sorunlarının çözümlerine yönelik uygulamalar varsa birkaç tane örnek veriniz. Bu uygulamaları hangi kurumların yaptığını yazınız.
Cevap:

TEMA Vakfı → Ağaçlandırma ve erozyonu önleme vakfıdır.
ÇEKÜL Vakfı → Çevre kirliliğinin önüne geçmeyi amaçlayan vakıftır.
Türkiye Çevre Vakfı → Temiz çevre için çalışan bir vakıftır.

3. Yaşadığınız yerde oluşan bir çevre sorununu inceleyiniz. Bu çevre sorununun olmaması hâlinde çevrenizde ne gibi değişiklikler meydana gelirdi? Açıklayınız.
Cevap: Yaşadığım çevrede deniz çok kirlenmektedir. Liman şehri olduğu için aynı zaman da sanayi ile uğraşıldığı için atık bulunmaktadır. Bu kirlilik olmasaydı balıkların çeşitliliği daha fazla olurdu.

4. Çevre neden önemlidir? Çevremizi neden korumalıyız? Açıklayınız.
Cevap: Çevre kirliliği hem insanlara hem de hayvanlara zarar verir. Çevrenin yok olması demek canlı yaşamının da yok olmaya başlaması demektir.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.