Anasayfa Kitap Cevapları
12 Mayıs 2022, 15:31 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 160-161. Cevapları MEB Yayınları

4.Ünite Değerlendirme Soruları Cevapları

4. ÜNİTE: MADDE VE DEĞİŞİM: 5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 160-161. Sayfa Cevapları MEB Yayınları


5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 160 Cevapları

A- Aşağıda verilen ifadelerden doğru olanların basına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız. Yanlış olduğunu düşündüğünüz ifadelerin altındaki boşluğa doğrusunu yazınız.
Cevap:

(Y) Isı ve sıcaklık aynı kavramlardır.
(D) Saf maddeler için erime noktası ayırt edici bir özelliktir.
(Y) Bir madde ısı aldığında sıcaklığı her zaman artar.
(D) Sıcaklıkları eşit olan maddeler arasında ısı alış verişi gerçekleşmez.
(Y) Buharlaşma belli bir sıcaklıkta gerçekleşir.
(Y) Eriyen bir sıvının erime süresince sıcaklığı artar.
(D) Bir madde ısı verdiğinde sıcaklığı azalabilir.
(Y) Kar yağarken hava soğur.


1. Yukarıda X, Y ve Z kaplarında eşit miktarda ve aynı sıcaklıkta alkol bulunmaktadır. X en geniş, Z kabı ise en dar yüzeye sahiptir. Buna göre kaplardaki alkolün aynı ortamda tamamen buharlaşma sürelerinin en az olandan en çok olana doğru sıralandığında aşağıdakilerden hangisi doğru olur?
Cevap: B) X – Y – Z

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 241-242. Cevapları MEB Yayınları

2. Soğuk havalarda içerisi sıcak olduğunda otomobil camları buğulanır. Aşağıdakilerden hangisi bu duruma doğru olarak açıklar?
Cevap: C) Hacim değişimi


5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 161 Cevapları

3. – Bugün havanın ısı derecesi çok fazla, bugün dışarı çıkmayalım.
– Dondurma havadan sıcaklık alıp eridi.
– Soba sayesinde odanın sıcaklığı yükseldi.
– Banyo suyunun ısısı 50 dereceye çıkmış, nerdeyse yanıyordum.
Yukarıda verilen cümlelerin kaç tanesinde ısı ve sıcaklık kavramları doğru kullanılmıştır?

Cevap: A) 1


4. Bir maddeye ısı verilmesi o maddede aşağıdaki değişimlerden hangisine sebep olmaz?
Cevap: D) Büzülme


5. Maddeler ısı kaybedince boyutları küçülerek büzülür. Aşağıdaki açıklamalardan hangisi bu duruma örnek olarak gösterilebilir?
Cevap: C) Kışın elektrik tellerinin gerginleşmesi

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 194-195-197-199-201. Cevapları MEB Yayınları

6. Yukarıdaki grafikte saf bir sıvının zamana bağlı sıcaklık değişimi görülmektedir. Buna göre bu sıvının kaynama noktası aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap:  C) 110


7. I. Margarin erirken ısı alır.
II. Su buhar hâline geçerken ısı alır.
III. Altın eritilirken ısı alır.
Yukarıda verilen açıklamalardan hangileri doğrudur?

Cevap: D) I, II ve III


8. Erime sıcaklığı 18°C olan X maddesi önce sıvı sonra katı hâle geçerek donuyor. X maddesinin donma sıcaklığı aşağıdakilerden hangisi olabilir?
Cevap: B) 18°C


4.Ünite Değerlendirme Soruları Cevapları

9. Ayçin, Fen Bilimleri dersinde bazı olayların genleşme ya da büzülme olduğuna karar vererek yukarıdaki tabloyu doldurmuştur. Ayçin’in tabloda yaptığı işaretlemelerden kaç tanesi yanlıştır?
Cevap:  B)2

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.