Anasayfa Kitap Cevapları
5 Ocak 2022, 18:40 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 202-203-204-205. Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 202-203-204-205. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Ünite Değerlendirme Soruları

SINAVLARDA ÇIKMIŞ SORULAR

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 202 Cevapları

Soru: 1. Şekildeki N, yansıtıcı normali olduğuna göre yansıyan ışın ile yüzeyin normali arasındaki açı kaç derecedir?
Cevap: B) 60

Soru: 2. Buna göre I, II ve III ile gösterilen maddeler aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
Cevap: A)

Soru: 3. Buna göre gelen ışın aşağıdakilerin hangisindeki gibi olur?
Cevap: C)

Soru: 4. Buna göre hangi öğrencilerin çizimleri doğrudur?
Cevap: A)Yalnız Ayşe’nin

Soru: 5. Buna göre hangi öğrencilerin ifadeleri doğrudur?
Cevap: A) Yalnız Ayşe


5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 203 Cevapları

Soru: A- Aşağıda verilen kelimeleri kullanarak boşlukları uygun şekilde doldurunuz.
Cevap:

1. Işık kaynağından ışığın izlediği yolu gösteren çizgilere ışın denir.
2. Işık kaynağından çıkan ışınların bir yüzeye çarptığında geldiği ortama geri dönmesine ışığın yansıması denir.
3. Gözlük camı saydam maddelere örnektir.
4. Işığı kısmen geçiren maddelere yarı saydam maddeler denir.
5. Gelen ışın, yansıyan ışın ve  normal aynı düzlemdedir.
6. Pürüzlü yüzeylerde dağınık yansıma, pürüzsüz yüzeylerde düzgün yansıma olayı görülür.
7. Düzgün yansımada gelme açısı ve yansıma açısı birbirine eşittir.
8. Işık ışınları opak cisimlerden geçemez. Bu cisimlere tahta örnek verilebilir.
9. Bir cismin gölgesinin boyu ışık kaynağı ve opak cisim arasındaki uzaklığa bağlıdır.


Soru: B- Aşağıda verilen ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız. Yanlış olduğunu düşündüğünüz ifadelerin altındaki boşluğa doğrusunu yazınız.
Cevap:

(D) Işık doğrusal yolla yayılmasaydı gölge oluşmazdı.
(D) Gölgenin şekli cismin şekline benzer.
(Y) Bir cismin gölgesi cisim ekrana yaklaştığında büyür
→ Bir cismin gölgesi cisim ekrana yaklaştığında küçülür.
(Y) Bulut, buğulu cam ve sis opak maddelerdir.
→ Bulut, buğulu cam ve sis yarı saydam maddelerdir.
(D) Kalınlığı artırılan camın saydamlığı azalır.
(D) Fotoğraf makinesi, dürbün, televizyon gibi aletlerin yapısında saydam maddeler bulunur.
(Y) Işık bütün maddelerden geçer.
→ Işık yarı saydam ve saydam maddelerden geçer.


5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 204 Cevapları

Soru: 1. Işık ısınları ile ilgili yukarıda verilen ifadelerden hangileri doğrudur?
Cevap: C) I ve II

Soru: 2. Yukarıda verilen maddelerden kaç tanesi yarı saydam maddelere örnektir?
Cevap:  D) 2

Soru: 3. Şekildeki gibi düz aynaya gönderilen bir ışının ayna ile arasındaki açı 55° olduğuna göre bu ışının yansıma açısı kaç derecedir?
Cevap: B) 35°

Soru: 4. İşlemlerden hangilerini tek başına yaparsa amacına ulaşabilir?
Cevap:  C) I ve II

Soru: 5. ifadelerinden hangileri yanlıştır?
Cevap:  D) I ve III

Soru: 6. Işık kaynağı ve cisim aşağıdakilerden hangisindeki gibi yerleştirilirse cismin gölgesi daha büyük olur?
Cevap: A


5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 205 Cevapları

Soru: 7. Aşağıda verilen cisimlerden hangisindeki yansıma olayı diğerlerinden farklıdır?
Cevap: C) Ayna

Soru: 8. Yanan bir mumdan yayılan ışığın izlediği yol aşağıdakilerden hangisinde doğru gösterilmiştir?
Cevap: A)

Soru: 9. Buna göre, yansıyan ışın ile B aynası arasındaki açı kaç derecedir?
Cevap: A) 25

Soru: 10. Merve, kurduğu düzeneğin içine aynaları aşağıdakilerden hangisi gibi yerleştirirse amacına ulaşmış olur?
Cevap: A)

Soru: 11. Yukarıda verilen maddelerin ışığı en az geçirenden ışığı en fazla geçirene doğru sıralaması nasıldır?
Cevap: D) Tuğla – Tül perde – Su

LÜTFEN DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.