Anasayfa Kitap Cevapları
12 Mayıs 2022, 15:36 - Mehmet Yazdı

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 70-71-72-73. Cevapları MEB Yayınları

Mantarlar Bitkiler Hayvanlar Metni Cevapları

2. ÜNİTE: CANLILAR DÜNYASI: 5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 70-71-72-73. Cevapları MEB Yayınları


5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 70 Cevapları

Sıra Sende

A- Aşağıdaki soruların cevaplarını bularak bulmacadaki yerlerine yerleştiriniz.
Cevap:

Bulmaca Hayvanlar

1) Yarasa
2) Memeli
3) Mikroskop
4) Kök
5) Yaprak
6) Çiçek
7) At kuyruğu
8) Bakteri
9) Akrep
10) Penguen
11) Maya mantarı


5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 71 Cevapları

B- Aşağıda verilen soruyu cevaplandırınız.
Kuzey ve Güney Kutbu yeryüzündeki en soğuk yerlerdir. (…)
Bu hayvanları benzerlik ve farklılıklarına göre aşağıda verilen şema üzerinde gruplandırınız.
Cevap:
benzerlik ve farklılık


5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 72 Cevapları

SINAVLARDA ÇIKMIŞ SORULAR

Tabloda I ve II ile gösterilen canlıların sahip olduğu özellikler ‘’√” ile işaretlenmiştir.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 229-230-231-232-233. Cevapları MEB Yayınları

Cevap: B

SINAVLARDA ÇIKMIŞ SORULAR


2. Yaşamak için nemli ve oksijenli ortamı seçen bir mikroskobik canlı, aşağıdaki ortamların hangisinde çoğalır?
Cevap: B
A) Açık kaptaki kuru ekmek üzerinde
B) Açık kaptaki nemli ekmek üzerinde
C) Hava almayan kapalı kaptaki kuru ekmek üzerinde
D) Hava almayan kapalı kaptaki nemli ekmek üzerinde


3. Selin’e annesi sık sık aşağıdaki uyarılarda bulunur:
I. Yediğin elmayı iyice yıkadın mı?
II. Yatarken dişlerini fırçalamayı unutma!
III. Sütü içmeden önce, şişenin üzerindeki son kullanma tarihine baktın mı?
Bu uyarılardan, insanı mikroskobik canlıların zararlarından korumaya yönelik olanların tümü aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?
Cevap: D
A) Yalnız I. B) Yalnız II. C) II. ve III. D) I. II ve III.


4. Şekilde iki bitki türü verilmiştir.
Aşağıdakilerden hangisi bu bitkilerin köklerinin ortak özelliği değildir?
Cevap: A
A) Bitkiyi dik tutma
B) Emici tüylere sahip olma
C) Bitkiyi toprağa bağlama
D) Su ve suda çözünmüş minarelleri alma


5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 73 Cevapları

5. Aşağıdaki canlı gruplarının hangisinde özelliklerinin tümü görülür?
Cevap: C
Doğurarak çoğalma
Yavrusunu sütle besleme
Omurgalı olma özelliklerinin tümü görülür?
A) Kuşlar B) Sürüngenler C) Memeliler D) Balıklar

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 164-165-167-169-170-171. Cevapları MEB Yayınları

6. Bir öğrenci evlerinin bahçesinde gördüğü canlıları aşağıdaki gibi listelemiştir.

Elma ağacı Kelebek Salyangoz Kara yosunu Solucan Öğrenci bu canlıları sınıflandırma şemasına yerleştirmek istiyor.

Mikroskobik Mantarlar Bitkiler Hayvanlar canlılar
Buna göre şemadaki hangi kısma hazırladığı listesinden yazacak canlı yoktur?
Cevap: D
A) Yalnızca bitkilere
B) Hayvanlara ve bitkilere
C) Yalnızca mikroskobik canlılara
D) Mantar ve mikroskobik canlılara


7. Ali, aşağıdaki tabloya bakıp eğrelti otu ve kaktüsün üreme şeklinin birbirinden farklı olduğunu düşünmüştür.
Ali, kaç numaralı özelliğe göre karar vermiştir?Ali, kaç numaralı özelliğe göre karar vermiştir?
Cevap: B


8. Bir öğrenci yaptığı şemada, omurgalı hayvan sınıflarının her birine örnek olarak birer canlı ismi yazıyor. Buna göre boş kalan yerlere aşağıdakilerin hangisinde verilenlerin yazılması uygun olur?
Cevap: A

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.