Anasayfa Kitap Cevapları
6 Nisan 2022, 20:14 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 122-124-126. Cevapları Koza Yayınları

Ondalık Gösterimlerle Toplama ve Çıkarma İşlemleri Cevapları

3. ÜNİTE ONDALIK GÖSTERİM: 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 122-123-124-125-126. Sayfa Koza Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  122 Cevapları Koza Yayınları

Elif’in kantinciden kaç Türk lirası para üstü alacağını hangi işlemleri yaparak bulabileceğinizi söyleyiniz.
Cevap:  Aldığı ürünleri toplar ve verdiği paradan çıkarırız.

1,75 + 0,75 = 2,5 TL
5 – 2,5 = 2,5 TL


İki tane yüzlük kart alınız. Bunlardan birinin tamamını, diğerinin 24 tanesini maviye boyayınız. Boyalı bölgelere karşılık gelen ondalık gösterimi yazınız. Bir tane yüzlük kart alınız. Bu kartın birimkarelerinden 43 tanesini kırmızıya boyayınız. Boyalı bölgeye karşılık gelen ondalık gösterimi yazınız. Mavi ve kırmızı boyalı bölgelerin tamamını gösteren ondalık gösterimi yazınız. Yaptığınız işlemin matematik cümlesini yazınız. Ondalık gösterimlerle toplama işleminin nasıl yapıldığını açıklayınız
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  122 Cevapları Koza Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  124 Cevapları Koza Yayınları

• Üç tane yüzlük kart alınız. Bunlardan iki tanesinin tamamını, diğerinin istediğiniz kadar birimkaresini boya kaleminizle boyayınız. Boyalı bölgelerin tamamına karşılık gelen ondalık gösterimi yazınız. Yüzlük kartlardaki boyalı bölgelerden istediğiniz kadar birimkarenin üzerine çarpı işareti (X) yapınız. Çarpı işareti yaptığınız birimkarelere karşılık gelen ondalık gösterimi yazınız.  Yüzlük kartlarınızda üzerinde çarpı işareti olmayan boyalı bölgelere karşılık gelen ondalık gösterimi yazınız. Yaptığınız işlemin matematik cümlesini yazınız. Ondalık gösterimlerle çıkarma işleminin nasıl yapıldığını açıklayınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  124 Cevapları Koza Yayınları

 

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 162-164. Cevapları Koza Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  126 Cevapları Koza Yayınları

1. işlemlerini yapınız. Sonra bu işlemleri, toplananlar ile eksilen ve çıkana karşılık gelen ondalık gösterimlerini yazarak yapınız. Bulduğunuz sonuçları
karşılaştırınız

Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  126 Cevapları Koza Yayınları


2. Aşağıdaki toplama işlemlerini yapınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  126 Cevapları Koza Yayınları (1)


3. Aşağıdaki çıkarma işlemlerini yapınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  126 Cevapları Koza Yayınları (2)


4. Mehmet Bey, marketten 34,75 TL’lik alışveriş yaptı. Kasiyere 50 TL veren Mehmet Bey geriye kaç Türk lirası almıştır?
Cevap:

50,00 – 37,75 = 15,25


5. Özgür’ün 12,54 TL’si vardı. Yanda fiyatları verilen sulu boya ve fırçayı aldı. Özgür’ün kaç Türk lirası kalmıştır?
Cevap:

4,25 + 1,35 = 5,60
12,54 – 5,60 = 6,94


6. Hasan ile ablası Nergiz kumbaralarını açtılar. Hasan’ın kumbarasından 74 TL 5 kr., Nergiz’in kumbarasından ise 104 TL 65 kr. çıktı. Buna göre;
Cevap:

a. 74,05 + 104,65 = 178,70
b. 104,65 – 74,05 = 30,60

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.