Anasayfa Kitap Cevapları
19 Nisan 2022, 22:18 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 127-129-130-132. Cevapları Koza Yayınları

Paydası 100 Olan Kesirleri Yüzde Sembolü (%) ile Gösterme Cevapları

3. ÜNİTE: Yüzdeler: 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 127-129-130-132. Sayfa Koza Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  127 Cevapları Koza Yayınları

Resimdeki mağaza vitrininde yazan “MAĞAZAMIZDAKİ TÜM ÜRÜNLERDE %20 İNDİRİM” ifadesi ile ilgili düşüncenizi açıklayınız.
Cevap: 100 lira olan bir ürün üzerinden 20 Tl indirim yapılmıştır. Yani her üründen 20/100 indirim yapılacaktır.


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  129 Cevapları Koza Yayınları

1. Aşağıdaki bütünlerin boyalı kısımlarını gösteren kesirleri yazınız. Bu kesirleri yüzde sembolü ile gösteriniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  129 Cevapları Koza Yayınları


2. Aşağıdaki kesirleri yüzde sembolü ile yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  129 Cevapları Koza Yayınları (1)


3. Bir tarlanın 3/4’ü traktör ile sürülmüştür. Sürülen alan tarlanın yüzde kaçıdır?
Cevap:

3/4 = 75/100 = %75


4. 400 kişilik bir gruba en çok sevdikleri spor dalı sorulmuştur. 240 kişi futbolu sevdiğini söylemiştir. Futbolu sevenler, bu grubun yüzde kaçıdır?
Cevap:

240/400 = 6/10 = 6/100 = %60


5. Bir çiftlikteki 125 hayvanın 45’i tavuktur. Geriye kalan hayvanlar, çiftlikteki tüm hayvanların yüzde kaçıdır?
Cevap: 80/125 = 640/1000 = 64/100 = %64


6. Bir otobüs, A şehrinden hareket edip 240 km yol aldıktan sonra mola veriyor. Moladan sonra 360 km daha giderek B şehrine varıyor. Bu otobüs, mola verdiğinde yolun tamamının yüzde kaçını gitmiştir?
Cevap: 240/600 = 40/100 = %40

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 37-39-40-41. Cevapları Koza Yayınları

Yüzdelik İfade, Kesir ve Ondalık Gösterimleri Birbirine Dönüştürme Cevapları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  130 Cevapları Koza Yayınları

Kağan, girdiği bir deneme sınavında 100 sorudan 98’ini doğru olarak cevaplamıştır. Kağan’ın doğru cevap sayısını kesir, ondalık gösterim ve yüzde sembolü ile nasıl gösterebileceğinizi söyleyiniz.
Cevap:

98/100 = 0,98 = %98


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  132 Cevapları Koza Yayınları

1. Aşağıdaki ifadeleri kesir ve ondalık gösterim biçiminde yazınız
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  132 Cevapları Koza Yayınları


2. Aşağıdaki kesirleri ondalık gösterim ve yüzde sembolü ile yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  132 Cevapları Koza Yayınları (1)


3. Aşağıdaki ondalık gösterimleri kesir ve yüzde sembolü ile yazınız.
Cevap:

a. 0,03 = 3/100
b. 0,51 = 51/100
c. 0,49 = 49/100
ç. 0,84 = 84/100


4. Uygulanan bir ankette, 100 kişiye en çok hangi rengi sevdiği soruldu. Toplanan veriler aşağıdaki gibi bir yüzlük tabloda gösterildi: Yüzlük tabloya göre bu renklerin her birini en çok sevenlerin yüzdelerini bulunuz. Yüzdeleri, kesir ve ondalık gösterim biçiminde yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  132 Cevapları Koza Yayınları (2)


5. Bir otomobil, 75 km’lik yolun 45 km’sini gidince mola vermiştir. Otomobilin moladan sonra alacağı yolun tüm yolun kaçta kaçı olduğunu kesir, ondalık gösterim ve yüzde olarak yazınız.
Cevap: 80/75 = 2/5 = 40/100 = %40 = 0,4


6. Alışverişlerinizde aldığınız fişleri inceleyiniz. Aldığınız ürünlerde KDV (katma değer vergisi) oranlarının yüzde kaç olduğunu öğreniniz. Alışverişlerimizde fiş veya fatura almanın ülke ekonomisine ne gibi katkı sağlayacağını arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  132 Cevapları Koza Yayınları (3)

 


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  132 Cevapları Koza Yayınları

İki arkadaşın yemeyi düşündükleri muz sayıları hakkındaki düşüncelerinizi açıklayınız
Cevap: İkisi de aynısını söylemektedir.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 133-135-136-137. Cevapları Koza Yayınları

1/2’yi yüzde olarak göstermek için 50 ile çarparız oda = 50/100 olur = %50


Paydası 100 olan bir basit kesir yazınız. Tam kısmı 0, ondalık kısmı iki basamaklı bir ondalık gösterim yazınız. Yüzde sembolü ile göstereceğiniz bir ifade yazınız. Yazdığınız ifadeleri ayrı ayrı yüzlük kartlarda modelleyiniz. Modellerinizdeki boyalı bölgelerden yararlanarak kesir, ondalık gösterim ve yüzdelik ifadeyi, sembol kullanarak büyükten küçüğe doğru sıralayınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  133 Cevapları Koza Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  135 Cevapları Koza Yayınları

Bir tepsi baklavanın birinci gün 2/5’si, ikinci gün %30’u yendi. Hangi gün daha çok baklava yenmiştir?
Cevap:

2/5 x 20 = 4/100 = %40
İkinci gün %30 yenilmiştir.
En çok birinci gün yenilmiştir.


2. Aynı matematik testindeki soruların Ayşe 0,8’ini, Can ise %85’ini çözdü. Ayşe ile Can’dan hangisi daha fazla soru çözmüştür?
Cevap:

0,8 = 8/10 x 10 = 8/100 = %80  Ayşe
Can %85 ile daha fazla soru çözmüştür.


3. Aşağıda verilen sayıları modelleyiniz. Bu sayıları sembol kullanarak karşılaştırınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  135 Cevapları Koza Yayınları (1)


4. Aşağıdaki sayıları sembol kullanarak küçükten büyüğe doğru sıralayınız
Cevap:

a. 0,61; 6/20; %44
0,61 = 61/100 = %61
6/20 x 5 = 30/100 = %30
%30 < % 44 < %61

b. 9,25; %58; 0,51
9/25 x 4 = 36/100 = %36
0,51 = 51/100 = %51
%36 < %51 < %58

c. 76/200; %49; 0,76
0,76 = 76/100 = %76
(76/200) / 2 = 38/100 = %38
%38 < %49 z %76


5. Aşağıdaki boyalı bölgeleri gösteren sayıları, eş bütünlerin altlarında belirtildiği biçimde yazınız. Bu sayıları büyükten küçüğe doğru sembol kullanarak sıralayınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  135 Cevapları Koza Yayınları

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.