Anasayfa Kitap Cevapları
23 Şubat 2024, 15:16 - Sena Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 157-159. Cevapları MEB Yayınları

Ondalık Gösterimi Verilen Sayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemleri Cevapları

3. Ünite 1. Bölüm Ondalık Gösterim: 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 156-157-158-159. Cevapları MEB Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 157 Cevapları MEB Yayınları

Etkinlik

1) Bir mağazada satılan ürünlerin fiyatları yandaki tabloda verilmiştir. Buna göre aşağıdaki noktalı yerleri doldurunuz.
Cevap:

a) 1 ayakkabı ile 1 çanta alan kişi …159,79… TL öder.
b) 1 cüzdan ile 1 kemer alan kişi ..49,24… TL öder.
c) 1 çanta, 1 ayakkabı ve 1 kemer alan kişi ..169,78….  TL öder.
ç) Ürünlerin hepsinden birer tane alan kişi ..209,03.. TL öder.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 67-68. Cevapları MEB Yayınları

2) Aşağıdaki çıkarma işlemlerini sonuçları ile eşleştiriniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 157 Cevapları MEB Yayınları


3) Aşağıda verilen çıkarma işlemlerinde kutuların yerine yazılacak rakamları bulunuz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 157 Cevapları MEB Yayınları1


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 159 Cevapları MEB Yayınları

Pekiştirelim

1) Bir annenin tartıldığındaki kütlesi ile bebeği ile birlikte tartıldığındaki kütlesi görselde verilmiştir. Buna göre bebeğin kütlesi kaç kilogramdır?
Cevap: 62,3+71,2=133,5


2) 1,268 ondalık  gösteriminde onda birler basamağı ile binde birler basamağı yer değiştiriliyor. Buna göre oluşan ondalık gösterim ile 1,268  ondalık gösterimi arasındaki fark kaçtır?
Cevap: 8,261-1,268=6,993


3) Kerem’in arabasının deposunda 50 L benzin vardır. Yaptığı yolculuğun sonunda Kerem’in arabasının deposunda 38,15 L benzini kalmıştır. Buna göre yolculuk boyunca kaç litre benzin harcanmıştır?
Cevap: 50-38,15=11,85

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 205-206. Cevapları MEB Yayınları

4) Arda’nın 20,75 TL’si vardır. Arda’dan 25 kuruş aldığında Arzu’nun parası Arda’nın parasından 1 TL fazla olmaktadır. Buna göre Arzu ve Arda’nın toplam kaç Türk lirası vardır?
Cevap: 20,75-0,25= 20,50


5) Yukarıda eş dikdörtgen şeklindeki metal bloklardan oluşan 1 ve 2.şeklin yükseklikleri verilmiştir. Buna göre 3. şeklin yüksekliği kaç santimetredir?
Cevap:
12,3-10,4=1,9
1,9 x 3=5,7

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap