Anasayfa Kitap Cevapları
14 Eylül 2022, 13:28 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 187-188. Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik 3.Ünite Değerlendirme Cevapları

3. ÜNİTE 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 187-188. Sayfa MEB Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 187 Cevapları MEB Yayınları

1) Yanda modellenen kesrin ondalık gösterimi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap:  D) 1,5

2) Yanda modellenen ondalık gösterimin okunuşu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) Bir tam binde üç yüz yirmi dört

3) Onlar basamağında 1, birler basamağında 8, onda birler basamağında 4 olan bir sayının ondalık gösterimi aşağıdakilerden hangisi olamaz?
Cevap: D) 710,84

4) 1,068 > 1,0­∟8 olduğuna göre ∟ yerine kaç farklı rakam gelebilir?
Cevap: D) 6
A = 5, 4, 3, 2, 1, 0

5) Yukarıdaki sayı doğrusunda 0 ile 2 noktaları arası 10 eş parçaya bölünmüştür. Buna göre, K ile gösterilen noktaya karşılık gelen sayının ondalık gösterimi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) 1,6

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 264-265-266-269-270-271. Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 188 Cevapları MEB Yayınları

6) Yukarıdaki şekilde bir çiftçinin tarlasına ektiği ürünler gösterilmiştir. Bu tarlanın yüzde kaçına arpa ekilmiştir? 
Cevap: C) 40

%50 = Buğday
%10 = Yulaf
%50 + %10 = %60
%100 – %60 = %40 Arpa

7) Ayşe bir testin 3/4 ’ünü, Berk 0,45’ini, Ceyda % 55’ini Mehmet ise 2/5 ’sini aynı sürede cevaplamıştır. Buna göre soruları en hızlı cevaplayan öğrenci kimdir?
Cevap: A) Ayşe

3/4 = 75/100 → Ayşe
0,45 = 45/100 → Berk
%55 = 55/100 → Ceyda
2/5 = 40/100 → Mehmet

8) Aşağıdaki tabloda dört araba modelinin haftalık kiralama ücretleri, kiralandıklarında yapılacak indirim yüzdeleri verilmiştir. Hangi araba modeli kiralandığında yapılacak indirim en fazla olur?

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 187-188. Cevapları MEB Yayınları
Cevap:

450 x 2 = 900
900 ÷ 100 = 9 TL indirim → K

200 x 5 = 1000
1000 ÷ 100 = 10 TL indim → L

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 287-288. Cevapları MEB Yayınları

300 x 3 = 900
900 ÷ 100 = 9 TL indirim → M

350 x 4 = 1400
1400 ÷ 100 = 14 TL indirim → N

9) Günde 3 defa dişlerini fırçalayan Ali, her fırçalayışta musluğu açık bırakmadığı için bir haftada tükettiği su miktarının % 30’unu tasarruf etmektedir. Haftada 700 litre su tüketen Ali bir haftada kaç litre su tasarrufu sağlamaktadır?
Cevap:

700 ÷ 100 = 7
7 x 30 = 210 litre suyu tasarruf etmektedir.

10) Melis’in almak istediği çantanın fiyatı 35 TL’dir. 14,75 TL’si olan Melis’in çantayı alabilmesi için kaç TL’ye daha ihtiyacı vardır?
Cevap: 35 – 14,75 = 20,25 liraya ihtiyacı var.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.