Anasayfa Kitap Cevapları
18 Mayıs 2022, 14:39 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 229-230-231-232-233-234-235-236. Cevapları Koza Yayınları

5. Sınıf Matematik 5. Ünite Sonu Değerlendirme Cevapları

5. ÜNİTE 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 229-230-231-232-233-234-235-236. Sayfa Koza Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  229 Cevapları Koza Yayınları

1. Aşağıdakilerden hangisi bir araştırma sorusudur?
Cevap: C. Ailenizdeki kişilerin en çok sevdiği TV programları hangileridir?

2. “Trafik kazasına yol açan etkenler nelerdir?” konusuyla ilgili bir araştırma yapılmak isteniyor. Araştırma yapmak için aşağıdaki veri toplama yollarından hangisine başvurulmalıdır?
Cevap: D. Kayıtlı verilere başvurulmalıdır.

3. Bir gruba en çok sevdikleri müzik türleri sorulmuştur. Elde edilen verilere göre yandaki sütun grafiği oluşturulmuştur. Grafiği oluşturmak için kullanılan sıklık tablosu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  229 Cevapları Koza Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  230 Cevapları Koza Yayınları

4. İki sütun grafiğinin karşılaştırılmasında aşağıdakilerden hangisi yanlış yorumlamalara neden olabilir?
Cevap: C. Grafiklerde dikey eksenlerdeki birim aralıklarının farklı olması


5. Müzeye en çok ziyaretçi hangi gün gelmiştir?
Cevap: A. Cumartesi

6. Müzeye en az ziyaretçi hangi gün gelmiştir?
Cevap: C. Perşembe

7. Müzeyi cumartesi günü gezenlerin sayısı, pazar günü gezenlerin sayısından kaç fazladır?
Cevap: A. 50
200 – 150 = 50

8. Müzeyi dört günde gezenlerin toplam sayısı kaçtır?
Cevap: D. 500
50 + 100 + 150 + 200 = 500


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  231 Cevapları Koza Yayınları

9. Yandaki grafikte bir kitapçıda beş yıl boyunca her yıl satılan kitap sayıları gösterilmiştir. Grafiğe göre aşağıdaki cümlelerden doğru olanların yanına D, yanlış olanların yanına Y yazınız.
Cevap:

a. (D) 2013 yılındaki kitap satışı, bir önceki yıla göre azalmıştır.
b. (Y) En az kitabın satıldığı yıl, 2014’tür.
c. (D) En çok kitabın satıldığı yıl 2015’tir.
ç. (Y) 2012 ile 2013 yıllarında satılan toplam kitap sayısı 6000’dir.
d. (D) 2015 yılında satılan kitap sayısı, 2014 yılında satılan kitap sayısından 500 fazladır.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 198-199-200-201-202-203-204. Cevapları MEB Yayınları

10. Yandaki grafik, bir okul kantininde hafta içi satılan kalem sayılarını gün gün göstermektedir. Bu grafiğin çizilmesini sağlayan veriler aşağıdaki sıklık tablolarından hangisine aittir?
Cevap: B.


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  232 Cevapları Koza Yayınları

11. Bir sınıftaki öğrencilere “mor, pembe, yeşil, sarı ve turuncu” renklerinden hangisini en çok sevdikleri soruluyor. Alınan cevaplara göre yandaki sıklık tablosu oluşturuyor. Sıklık tablosuna göre çizilen sütun grafiği aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B.


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  233 Cevapları Koza Yayınları

12. Takımına en fazla sayı kazandıran oyuncu hangisidir?
Cevap: B. Burcu

13. Takımına eşit miktarda sayı kazandıran oyuncular hangileridir?
Cevap: C. Berna ile Pelin

14. Takımına en az sayı kazandıran oyuncu hangisidir?
Cevap: D. Vildan

15. Tüm oyuncular 4 sette toplam kaç sayı yapmışlardır?
Cevap: A. 100

16. Aysun ile Berna’nın kazandırdığı sayılar, Bilge ile Vildan’ın kazandırdığı sayılardan kaç fazladır?
Cevap: C. 9
Aysun+ Berna→ 15+12 = 27
Bilge + Vildan = 8 + 10 = 18
27 – 18 = 9

17. Hangi oyuncu, Fatma’nın yaptığı sayının yarısı kadar sayı yapmıştır?
Cevap:  B. Vildan


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  234 Cevapları Koza Yayınları

18. Oya’nın boyu 1,57 m, Ufuk’un boyu 1,38 m’dir. Oya’nın boyu, Ufuk’un boyundan kaç santimetre uzundur?
Cevap: C. 19
1,57 -1,38 = 19

19. 8 km’lik parkurun 3/4 ’ünü koşan bir atletin parkuru bitirmesi için kaç metre daha koşması gerekir?
Cevap: B. 2000
1 km→ 1000 m.
8 km→ 8.000 m.
8,000 . 3/4 = 6,000 m’sini koşmuştur.
8,000 – 6,000 = 2,000 m. daha koşmalıdır.

20. Aşağıdaki noktalı yerlere gelecek ifadeleri kutulardan bularak eşleyiniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  234 Cevapları Koza Yayınları

21. Yandaki yamuğun çevresinin uzunluğu 33 cm’dir. Şekilde verilenlere göre c kenarının uzunluğu kaç santimetredir?
Cevap: B. 5
7 + 9 + 12 = 28
33 – 28 = 5

22. Dikdörtgen biçimindeki bir halının eni 3 m, boyu 5 m’dir. Bu halılardan 4 tanesi, kısa kenarları çakışacak şekilde yan yana sıralanıyor. Oluşan düzlemsel bölgenin çevresinin uzunluğu kaç metredir?
Cevap: A. 46
5 . 4 = 20 m. bir boyunun uzunluğu.
20 + 20 = 40 m
3 + 3 = 6 m enlerinin boyu.
40 + 6 = 46 m.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 155-158-159-161. Cevapları Koza Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  235 Cevapları Koza Yayınları

23. Bir paralelkenarın çevresinin uzunluğu 260 cm, uzun kenarının uzunluğu ise 80 cm’dir. Bu paralelkenarın kısa kenarının uzunluğu kaç santimetredir?
Cevap: B. 50
80 . 2 = 160
260 – 160 = 100
100 ÷ 2 = 50

24. Eşkenar üçgen şeklindeki trafik işaret levhasının bir kenar uzunluğu 45 cm’dir. Bu trafik levhasının çevresinin uzunluğu kaç santimetredir?
Cevap: D. 135
45 . 3 = 135

25. Bir karenin çevresinin uzunluğu, bir dikdörtgenin çevresinin uzunluğuna eşittir. Karenin bir kenarının uzunluğu 8 cm’dir. Dikdörtgenin kısa kenarının uzunluğu 6 cm olduğuna göre uzun kenarının uzunluğu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A. 10 cm
Kare→ 8 . 4 = 32 cm.
Dikdörtgen→ 6 . 2 = 12
32 – 12 = 20
20 ÷ 2 = 10 cm.

26. Aşağıdaki dörtgenlerden çevre uzunluğu 20 birim olanları işaretleyiniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  235 Cevapları Koza Yayınları

27. Oturduğunuz sıranın üst yüzünün çevresini santimetre birimiyle tahmin ediniz. Sonra ölçme yapınız. Bulduğunuz sonuçla tahmininizi karşılaştırınız.
Cevap:

Tahminim: 45 cm.
Ölçüm: 60 cm.


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa  236 Cevapları Koza Yayınları

28. Uzun kenarı, kısa kenarının 2 katı olan dikdörtgenin çevresi 36 m’dir. Bu dikdörtgenin uzun kenarının uzunluğu kaç metredir?
Cevap: D. 12
Kısa kenar→ x → 6
Uzun kenar→ 2x → 12
2(2x + x )= 4x + 2x = 6x
6x = 36
x = 6

29. 5 ay 3 hafta 18 gün toplam kaç gündür (Bir ay 30 gün alınmalıdır)?
Cevap:  B. 189
5 ay→ 5 . 30 = 150 gün
3 hafta→ 3. 7 = 21 gün
150 + 21 + 18 = 189 gün

30. Bir ilimizden saat 22.30’da hareket eden yolcu otobüsü 15 sa. 45 dk. sonra gideceği ile varmıştır. Otobüs gideceği ile vardığında saat kaçı gösterir?
Cevap:  C. 14.15
22.30 + 15.45 = 37.75
37 saat – 24 saat = 13 saat
13.75→ 14.15

31. 4 sa. 12 dk. kaç saniye eder?
Cevap: A. 15 120
4 saat→ 60 . 4 = 240 dakika→ 240 . 60 = 14,400 saniye
12 dk.→ 12 . 60 = 720 saniye
14,400 + 720 = 15,120 saniye

32. 3 gün 5 saat kaç dakikadır?
Cevap: 3 gün→ 3 . 24 = 72 saat
72 + 5 = 77 saat
77 . 60 = 4,620 dk.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.