Anasayfa Kitap Cevapları
18 Mart 2022, 16:33 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 248-249. Cevapları MEB Yayınları

4. Ünite Değerlendirme Cevapları

4. ÜNİTE 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 248-249. Sayfa MEB Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 248 Cevapları MEB Yayınları

4. Ünite Değerlendirme Cevapları

1) Kareli zemin üzerinde verilen şekle göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Cevap: C) n  p

2) Kareli bir zeminde C noktası B noktasının 3 birim sağında, 1 birim yukarısındadır. B noktası da A noktasının 2 birim solunda, 3 birim aşağısındadır. Buna göre A noktasının C noktasına göre konumu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) 1 birim solunda 2 birim yukarısındadır.

3) Noktalı kâğıtta verilenlere göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D) NTL dik açıdır

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 185-186-187-188-189-190. Cevapları Koza Yayınları

4) Yanda verilen noktaların hangi ikisi birleştirildiğinde oluşan doğru parçası AB doğru parçasına paralel olur?
Cevap: D) C ve D


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 249 Cevapları MEB Yayınları

5) Şekildeki çokgenin herhangi bir köşegeninin çizilmesiyle aşağıdaki çokgenlerden hangisi elde edilemez?
Cevap: D) Yedigen

6) Şekle göre aşağıda verilen hangi üç noktanın birleştirilmesiyle bir dik üçgen oluşur?
Cevap: B) B, E, D

7) İzometrik kâğıtta verilen üçgenlerle ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
Cevap: D) ACB geniş açılı üçgendir.

8) Noktalı kâğıtta verilen K noktasını verilen noktalardan hangisine birleştiren doğru parçasının uzunluğu, YZ doğru parçasının uzunluğundan farklıdır?
Cevap: P noktasıdır.

9) Yandaki şekilde ABCD kare, KCDL paralelkenardır. m(ACK) = 35° olduğuna göre m(CDL) kaç derecedir?
Cevap: 90° + 35° = 125°

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.