Anasayfa
Ara Bul
7 Ekim 2021, 18:26

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 37-39-40-41. Cevapları Koza Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 37-39-40-41. Cevapları Koza Yayınları Çarpma İşlemi ve Bölme İşlemi

Çarpma İşlemi Cevapları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları Koza Yayınları

Soru: Aşağıdaki kasaların her birinde 12 ekmek vardır. 8 kasadaki toplam ekmek sayısını nasıl bulabileceğinizi açıklayınız.

Cevap: Çarpma işlemi yaparak bulabiliriz. 12 . 8 = 96


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 39 Cevapları Koza Yayınları

Soru: 1. Yandaki tabloda verilen çarpma işlemlerini yaparak tabloyu tamamlayınız

Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 39 Cevapları Koza Yayınları


Soru: 2. Aşağıdaki işlemleri yapınız

Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 39 Cevapları Koza Yayınları


Soru: 3. Bir beyaz eşya satıcısı, fiyatı 979 TL olan çamaşır makinelerinden 12 tane sattı. Satıcı, bu satışlardan kaç Türk lirası elde etmiştir?

Cevap: 979 . 12 = 11 748


Soru: 4. Bir manav, her birinde 24 kg elma olan kasalardan 36 tane, her birinde 18 kg soğan olan kasalardan 7 tane satmıştır. Manavın sattığı elma ve soğanların toplam kütlesi kaç kilogramdır?

Cevap:

24 . 36 = 864 kg
18 . 7 = 126 kg
864 + 126 = 990 kg

Bölme İşlemi Cevapları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 40 Cevapları Koza Yayınları

Soru: Bir bakkal, yandaki süt şişelerini 4 kasaya eşit sayıda yerleştirmek istiyor. Bakkalın her kasaya kaç şişe süt koyacağını hangi işlemle bulabileceğinizi söyleyiniz.

Cevap: Süt dolu şişe sayısını kasa sayısına bölerek bulabiliriz.


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 41 Cevapları Koza Yayınları

Soru: 1. Aşağıdaki bölme işlemlerini ve bu işlemlerin sağlamalarını defterinize yapınız.

Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 41 Cevapları Koza Yayınları


2. Aşağıdaki problemleri defterinize çözünüz.
Soru
: a. İki şehir arasındaki 702 km’lik yolda otobüsle saatte ortalama 78 km hızla gidildiğinde otobüs yolculuğu kaç saat sürer?

Cevap: 702 / 78 = 9 saat


Soru: b. Bir üretici, tarlasından topladığı 3024 kg patatesi, her biri 42 kg patates alan çuvallara koyarak pazara götürdü. Üretici, bu iş için kaç tane çuval kullanmıştır?

Cevap: 3024 / 42 = 72 çuval

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.