Anasayfa Kitap Cevapları
18 Mart 2022, 16:10 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 47-50-52. Cevapları Koza Yayınları

Zihinden Çarpma ve Bölme İşlemleri Cevapları

1. ÜNİTE DOĞAL SAYILARLA İŞLEMLER: 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 47-50-52. Sayfa Koza Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 47 Cevapları Koza Yayınları

Resimdeki kalem ve ataşların birer kutusuna kaçar Türk lirası ödeneceğini zihinden nasıl bulabileceğinizi söyleyiniz.
Cevap: Evet adet sayısı ile tane sayısını çarparak bulabiliriz.


8 sayısını sırasıyla 10, 100 ve 1000 ile çarpınız. Bulduğunuz çarpımlardaki 0’ların (sıfır) sayısı ile çarpanlardaki 0’ların (sıfır) sayısını karşılaştırınız. Bu karşılaştırmadan yararlanarak doğal sayıları 10, 100 ve 1000 ile zihinden çarpma ile
ilgili bir kural geliştiriniz.

Cevap: 10, 100 ve 100 gibi sayıları çarparken sondaki sıfır kadar diğer sayıya sıfır ekleriz.

8 . 10: 80
8 . 100: 800
8 . 1000: 8000


26 sayısını sırasıyla 60, 200 ve 5000 sayıları ile çarpınız. Bulduğunuz çarpımlardaki 0’ların (sıfır) sayısı ile çarpanlardaki 0’ların (sıfır) sayısını karşılaştırınız.
Cevap:

26 . 60: 1560
26 . 200: 5200
26 . 5000: 130 000


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 50 Cevapları Koza Yayınları

Öğretmen masasının üzerine 120 tane sayma çubuğu koyunuz. Bu çubukları 10 arkadaşınıza birer birer dağıtarak eşit olarak paylaştırınız. Arkadaşlarınızın her birine kaçar tane sayma çubuğu düştüğünü söyleyiniz. Bu paylaştırma işlemini zihinden nasıl yapabileceğinizi arkadaşlarınızla tartışarak bulunuz
Cevap: 120 / 10 = 12 kişi başı 12 çubuk düşer.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 69-70-71-72. Cevapları Koza Yayınları

500 sayma çubuğu 100 kişiye eşit olarak paylaştırıldığında bir kişiye kaç sayma çubuğu düşer? Bu işlemi zihinden yapınız. Bu işlemi zihinden nasıl yaptığınızı açıklayınız
Cevap:  500 / 100 = 5 kişi başı 5 çubuk düşer.


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 52 Cevapları Koza Yayınları

1. Aşağıdaki çarpma işlemlerini zihinden yapınız
Cevap:

a. 205 x 10 ⇒ 2050
b. 347 x 100 ⇒ 34 700
c. 160 x 1000 ⇒160 000
ç. 4156 x 10 ⇒ 41 560
d. 7045 x 100 ⇒ 704 500
e. 8203 x 1000 ⇒ 820 300


2. Aşağıdaki çarpma işlemlerini zihinden yapınız.
Cevap:

a. 1400 x 60 ⇒ 84 000
b. 3500 x 400 ⇒1 400 000
c. 2300 x 2000 ⇒4 600 000
ç. 7500 x 40 ⇒ 300 000
d. 5200 x 700 ⇒ 3 640 000
e. 4000 x 2000 ⇒ 8 000 000


3. Aşağıdaki çarpma işlemlerini zihinden yapınız
Cevap:

a. 380 x 40 ⇒ 15 200
b. 78 x 9 ⇒ 702
c. 15 x 8 ⇒120
ç. 42 x 5 ⇒ 210
d. 64 x 5 ⇒ 320
e. 59 x 9 ⇒ 531


4. Aşağıdaki bölme işlemlerini zihinden yapınız
Cevap:

a. 1800 ÷ 10 ⇒ 180
b. 35 900 ÷ 100 ⇒ 359
c. 280 000 ÷ 1000 ⇒280
ç. 37 000 ÷ 10 ⇒ 3700
d. 860 000 ÷ 100 ⇒ 8600
e. 570 000 ÷ 1000 ⇒570
f. 2020 ÷ 10 ⇒ 202
g. 97 500 ÷ 100 ⇒ 975
ğ. 600 000 ÷ 1000 ⇒ 600

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 159-165-166. Cevapları MEB Yayınları

5. Aşağıdaki bölme işlemlerini zihinden yapınız.
Cevap:

a. 380 ÷ 5 ⇒ 76
b. 2620 ÷ 5 ⇒ 524
c. 9640 ÷ 5 ⇒ 1928
ç. 760 ÷ 20 ⇒ 152
d. 1480 ÷ 20 ⇒ 296
e. 8200 ÷ 20 ⇒ 1640


6. Aşağıdaki şemalarda verilen bölme işlemlerini zihinden yaparak noktalı yerlere gelmesi gereken sayıları bulunuz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 52 Cevapları Koza Yayınları


7. Bir kamyona tanesi 200 kg olan varillerden 80 tane konuluyor. Bu kamyona konulan varillerin toplam kütlesinin kaç kilogram olduğunu zihinden işlem yaparak bulunuz.
Cevap:

200 . 8 = 1600
200 . 10 = 2000
2000 + 1600 = 3600


8. Bir bisküvi fabrikasında üretilen 780 000 tane bisküvi, her biri 100 bisküvi alan kutulara konuluyor. Bu iş için kaç tane kutu kullanıldığını zihinden işlem yaparak bulunuz.
Cevap:

780 000 / 100 = 7800

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.