Anasayfa Kitap Cevapları
4 Nisan 2022, 17:02 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 55-58. Cevapları Koza Yayıncılık

5. Sınıf Matematik Çarpma ve Bölme İşlemleri Arasındaki İlişki Cevapları

1. ÜNİTE DOĞAL SAYILARLA İŞLEMLER: 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 55-58. Sayfa Koza Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 55 Cevapları Koza Yayıncılık

Bakkala gelen peçete kolisinin üstünde bir kutudaki peçete sayısı ile tüm peçetelerin toplam sayısı verilmiştir. Kolinin üzerinde yazan kutu sayısı, taşıma sırasında silinmiştir. Bu kolide kaç kutu peçete olduğunu nasıl bulabileceğinizi açıklayınız.
Cevap: Bölme işlemi yaparak kutu sayısını buluruz. 800 / 50 = 16 kutu vardır.


İkişer kişilik gruplar oluşturunuz. Herkes dosya kâğıdına, bir ve iki basamaklı birer doğal sayı yazıp bu sayıları kullanarak bir çarpma işlemi yapsın. İşlemi yapıp sonucunu bulduktan sonra herkes, grubundaki arkadaşına çarpanlardan birini ve çarpımı söyleyip ondan diğer çarpanı bulmasını istesin
Cevap:  50 ve 2

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 108-111-112-114. Cevapları Koza Yayınları

50 . 2 = 100
50 . ∟ =100
100 / 50 = 2


rubun üyeleri, verilmeyen çarpanları bulsun. Verilmeyen çarpanı bulurken hangi işlemden yararlandığını açıklasın. Verilmeyen çarpan bulunurken izlenen yolların geçerliliğine, her arkadaşınızın açıklamasını dikkate alarak sınıfça karar veriniz.
Cevap: Çarpanlardan birini bulmak için çıkan sonucu çarpana bölmemiz gerekir.


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları Koza Yayıncılık

1. Aşağıdaki çarpma işlemlerinde verilmeyen çarpanları ve rakamları bulunuz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları Koza Yayınları


2. Boşluklara yazılması gereken sayıları bularak tabloları tamamlayınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları Koza Yayınları


3. Aşağıdaki bölme işlemlerinde kutulara yazılması gereken sayıları bulunuz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları Koza Yayınları


4. Bir sulu boyanın fiyatı 16 TL’dir. Okul çantasının fiyatı, sulu boyanın fiyatının 5 katıdır. Okul çantasının fiyatı kaç Türk lirasıdır?
Cevap:  16 . 5= 80 TL’dir.


5. Bir üretici, bahçesinden 1615 tane limon topladı. Topladığı limonları her
birinde 12 limon bulunan filelere koydu. Üretici, bu iş için kaç tane file kullanmıştır ve geriye kaç tane limon kalmıştır?

Cevap: 1615 / 12 = 134 file kullanmıştır. ve geriye 7 tane limon kalmıştır.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 227-228. Cevapları Koza Yayınları

6. Özge’nin annesinin yaşı, Özge’nin yaşının 4 katından 2 yaş fazladır. Özge’nin yaşı 12 olduğuna göre annesinin yaşı kaçtır?
Cevap:

12 . 4= 48
48 + 2= 50 yaşındadır


7. Bir kırtasiyeci, fiyatları aynı olan 72 tane öykü kitabı setini 864 TL’ye
satın almıştır. Kırtasiyeci, öykü kitabı setinin tanesini en az kaç Türk lirasına satarsa zarar etmemiş olur?

Cevap:

864 / 72 = 12 TL tanesinin fiyatıdır.
En az 12 TL ye satarsa zarar etmiş olmaz.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.