Anasayfa Kitap Cevapları
18 Mart 2022, 16:02 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 69-70-71-72. Cevapları Koza Yayınları

1.Ünite Sonu Değerlendirme Cevapları Koza Yayınları

1. ÜNİTE: 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 69-70-71-72. Sayfa Koza Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 69 Cevapları Koza Yayınları

1. Aşağıdaki doğal sayıların okunuşlarından doğru olanların yanına D, yanlış olanların yanına Y yazınız.
Cevap:

a. (D) 4 008 606: Dört milyon sekiz bin altı yüz altı
b. (Y) 12 500 003: On iki milyon elli bin üç
c. (Y) 800 742 010: Sekiz yüz milyon yedi yüz kırk iki bin bir
ç. (D) 88 001 700: Seksen sekiz milyon bin yedi yüz
d. (D) 910 300 804: Dokuz yüz on milyon üç yüz bin sekiz yüz dört


2. “Basamak sayısı 4 veya 4’ten fazla olan doğal sayılar yazılırken bölükler arasında bir rakam sığacak kadar boşluk bırakılır.” cümlesindeki noktalı yere uygun ifadeyi yazınız
Cevap: Bölükler


3. Aşağıda pembe zeminlerde bölüklerindeki sayılar verilen doğal sayıları bulunuz. Pembe zeminlerle mavi kutulardaki doğal sayıları eşleştiriniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 69 Cevapları Koza Yayınları


4. Yüz binler basamağında 0, yüzler basamağında 7, binler basamağında 3, on binler basamağında 8, milyonlar basamağında 6, onlar basamağında 4, on milyonlar basamağında 1 ve birler basamağında 5 olan sekiz basamaklı doğal say› kaçtır?
Cevap: D

A. 61 083 745 B. 60 183 745 C. 18 603 745 D. 16 083 745


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları Koza Yayınları

5. 96 105 348 sayısının milyonlar basamağındaki rakamının basamak değeri kaçtır?
Cevap: D

A. 6000 B. 60 000 C. 600 000 D. 6 000 000

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 53-54. Cevapları Koza Yayıncılık

6. Okunuşu “iki yüz otuz yedi milyon bin on bir” olan sayı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C

A. 237 100 011 B. 237 010 110 C. 237 001 011 D. 237 001 101


7. Bir istasyondan hareket eden banliyö trenlerinin kalkış saatleri 15 dakikada bir olmak üzere düzenlenmiştir. Bu tabloya göre 5. kalkış sırasında saatin kaç olacağı aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?
Cevap: B

A. 07.20 B. 07.30 C. 07.40 D. 07.45


8. Aşağıdaki şekil örüntüsüne göre örüntünün 4. adımındaki üçgen ve kare sayıları aşağıdakilerden hangisi olur?
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları Koza Yayınları


9. Aşağıdaki işlemleri yapınız. Bulduğunuz sonuçları kutulardaki sayılarla eşleştiriniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları Koza Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 71 Cevapları Koza Yayınları

10. Yandaki işlemde, ● + ✿ + ■ toplamı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 71 Cevapları Koza Yayınları


11. Yandaki işlemde, ■ + Δ toplamı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 71 Cevapları Koza Yayınları


12. 3500 kişilik bir spor salonunda basketbol maçı oynanacaktır. Biletlerin 807’si maç günü, 647’si ise maç gününden bir gün önce satılmıştır. Satılmayan bilet sayısı kaçtır?
Cevap:

A. 1454 B. 1854 C. 2046 D. 2050

807 + 647 = 1454 bilet satılmıştır.
350 – 1454 =2046 bilet satılmamıştır.


13. Bir üretici, ürettiği buğdayı 26 230 TL’ye, patatesi 2410 TL’ye, soğanı 2830 TL’ye satmıştır. Bu üretici, ürünlerinden toplam kaç Türk lirası gelir elde etmiştir?
Cevap:

A. 30 470 B. 31 470 C. 32 470 D. 33 470

26 230 + 2410 + 2830 = 31 470 TL gelir elde etmiştir.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 303-305-306. Cevapları MEB Yayınları

14. Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız. Bulduğunuz sonuçları noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

a. 18 + 41 = 60
b. 23 + 15 + 47 = 90
c. 94 – 22 = 70
ç. 75 – 39 = 40


15. Aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını tahmin ediniz. Sonra işlemleri yapınız. Bulduğunuz sonuçlarla tahminlerinizi karşılaştırınız.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 71 Cevapları Koza Yayınları


16. Aşağıdaki işlemleri yapınız. Bulduğunuz sonuçları kutulardaki sayılarla eşleştiriniz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 71 Cevapları Koza Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 72 Cevapları Koza Yayınları

17. Aşağıdaki işlemleri zihinden yapınız
Cevap:

a. 64 x 9 = 600
b. 460 ÷ 5 = 92
c. 1960 ÷ 10 = 196
ç. 28 x 8 = 224
d. 1265 x 100 = 126 500
e. 5800 ÷ 100 = 58
f. 54 x 20 = 1080
g. 4160 x 400 = 166 400
ğ. 800 000 ÷ 1000 = 800
h. 68 x 5 = 340
ı. 2840 ÷ 20 = 142
i. 46 000 ÷ 200 = 230


18. Bir satranç turnuvasına katılan 47 kişi, aynı anda ikişerli gruplar oluşturarak satranç oynamaya başladı. Bu karşılaşmalarda kaç tane satranç tahtası kullanılmıştır?
Cevap: B

A. 22 B. 23 C. 24 D. 25

47 / 2 = 23 ve kalan 1 verir.


19. Yandaki işlemde ★ + ✿ toplamı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 72 Cevapları Koza Yayınları


20. Yandaki işlemlerde kutulara yazılması gereken sayıları bulunuz.
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 72 Cevapları Koza Yayınları


21. Aşağıdaki ifadeleri üslü biçimde yazıp değerlerini bulunuz
Cevap:

a. 13 x 13 ⇒ 13² = 169
b. 27 x 27 ⇒27²=729
c. 18 x18 x 18 ⇒ 18³ = 5832


22. Sonuçları eşit olan işlemleri eşleştiriniz
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 72 Cevapları Koza Yayınları

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.