Anasayfa Kitap Cevapları
18 Mart 2022, 15:56 - Betül Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 91-92-93-94. Cevapları Koza Yayınları

Bir Çokluğun İstenen Basit Kesir Kadarını Bulma Cevapları

2. ÜNİTE KESİRLER: 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 91-92-93-94. Sayfa Koza Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 91 Cevapları Koza Yayınları

Baloncunun 12 tane balonu vardı. Balonlarının 1/4’ini sattı. Baloncunun kaç tane balon sattığını nasıl bulabileceğinizi açıklayınız.
Cevap: 12.1/4=3


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 92 Cevapları Koza Yayınları

ETKİNLİK
Uygulama Basamakları
• Sınıfınızı 4 gruba ayırınız.
• Gruplar 72 fasulyeyi sıralarının üzerine koysun.
• Gruplar kesirlerinden birer tanesini seçsin.
• Her grup, fasulyelerinden, seçtikleri kesir kadarını ayırsın.
• Gruplar ayırma işlemini yaparken izledikleri yolları açıklasın.
• Yapılan açıklamaların doğruluğuna sınıfça karar veriniz.

Cevap:
5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 92 Cevapları Koza Yayınları (1)


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 93 Cevapları Koza Yayınları

1. Bir ekmek kasasında 40 ekmek bulunmaktadır. Bu ekmeklerin 1/10 ’i satılıyor. Satılan ekmeklerin sayısı kaçtır?
Cevap: 40.1/10=4 ekmek satılmıştır.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 205-206-207-208-209-210-211. Cevapları MEB Yayınları

2. Bir meyve sepetinde 36 elma vardır. Elmaların 4/9 ’ü yenmiştir. Yenilen elmaların sayısı kaçtır?
Cevap: 36.4/9=16 elma yenilmiştir.


3. Hakan’ın evi ile okulu arasındaki yolun uzunluğu 320 m’dir. Hakan, evi ile okulu arasındaki yolun 2/5 ’sini yürüdü. Hakan’ın okula ulaşması için kaç metre daha yürümesi gerekir?
Cevap:
320.2/5=128
320-128=192 metre daha yürümesi gerekir.


4. Bir kutuda 60 kalem vardır. Bu kalemlerin 2/6 ’si kırmızı, 2/5 ’si mavi, geri kalanları da siyah renklidir. Kırmızı, mavi ve siyah renkli kalemlerin sayılarını bulunuz.
Cevap:
60.2/6=20 tanesi kırmızı.
60.2/5=24 tanesi mavi.
20+24=44
60-44=16 tanesi siyahtır.


Basit Kesir Kadarı Verilen Bir Çokluğun Tamamını Bulma Cevapları

Sayfa 93 Cevapları

Yukarıdaki çuvalda bulunan fındığın tamamı, aynı miktarda fındık alan 12 pakete konulmuştur. Bir paketteki fındığın kütlesi 3 kg olduğuna göre çuvaldaki fındığın kütlesini nasıl bulabileceğinizi açıklayınız.
Cevap: 12 x 3 =36 kg kütlesi vardır.


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 94 Cevapları Koza Yayınları

Etkinlik

• Dosya kâğıdınızı 5 eş parçaya bölünüz.
• Eş parçalardan birini gösteren kesri yazınız.
• Eş parçalardan birinin üzerine 8 tane fasulye koyunuz.
• Geriye kalan eş parçaların her birinde de sekizer tane fasulye olsaydı kâğıdınızın tamamında kaç tane fasulye olurdu?
• Basit kesir kadarı verilen bir çokluğun tamamını bulmak için nasıl bir yol izleyeceğinizi açıklayınız.

Cevap: 8 x 5=40 tane fasulye olucaktı.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 148-151-157-158. Cevapları MEB Yayınları

1. Bir sınıf kitaplığındaki kitapların 1/6 ’i 16 kitaptır. Bu sınıf kitaplığında toplam kaç kitap vardır?
Cevap: 16÷1/6=96 kitap vardır.


2. Gizem, harçlığının 1/3’ini harcadı. Harcadığı para 4 TL olduğuna göre Gizem’in harçlığı kaç Türk lirasıydı?
Cevap:
4÷1/3=12 Türk Lirasıydı


3. Bir simitçi, simitlerinin 3/8 ’ünü sattı. Sattığı simitlerin sayısı 27 olduğuna göre simitçinin geriye kaç simidi kalmıştır?
Cevap=
27÷3/8=72
72-27= 45 simidi kalmıştır.


4. Okulumuzdaki matematik kursuna katılanların 3/12 ’ü 15 kişidir. Matematik kursuna katılanların tamamı kaç kişidir?
Cevap:
15÷3/12= 60 kişidir.


5. Ali, bir öykü kitabının 3/16 ’ünü, Hazal da başka bir öykü kitabının 5/12’ini okumuştur. Ali’nin okuduğu sayfa sayısı 18, Hazal’ın okuduğu sayfa sayısı ise 30 olduğuna göre kimin kitabının sayfa sayısı daha fazladır?
Cevap: Alinin kitabının sayfası daha fazladır.
Ali= 18÷3/16=96 sayfadır.
Hazal= 30÷5/12=72 sayfadır.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.