Anasayfa Kitap Cevapları
5 Aralık 2022, 13:54 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 172-173. Cevapları E-Kare Yayıncılık

6. Ünite Değerlendirme Soruları Cevapları

6. ÜNİTE:GÜÇ, YÖNETİM VE TOPLUM 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları 172-173. Sayfa E-Kare Yayınları


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 172 Cevapları E-Kare Yayıncılık

A. Aşağıdaki cümlelerin başına cümlede verilen ifadeler doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız. Yanlış olduğunu düşündüğünüz cümlelerin doğrularını altlarına yazınız.
Cevap:

1. (D) Resmî kurumlar ve sivil toplum kuruluşları toplum için hizmet eder.
2. (Y) Her yönetim biriminin görev ve sorumlulukları, kanunlarla belirlenmemiştir.
→ Her birimin görev ve sorumlulukları kanunlarla belirlenmiştir.
3. (Y) Tüm vatandaşlar, düşünce özgürlüğü için her türlü eyleme katılmak zorundadır.
→ Hakları vadır fakat zorunda değillerdir.
4. (D) Millî egemenliğimizi koruyabilmek için millî değerlerimize sahip çıkmalıyız.
5. (D) Sivil toplum kuruluşlarının etkinlikleri, ülkemizin güvenliğini tehdit etmemelidir.


B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri verilen ifadelerden uygun olanlarıyla tamamlayınız.
Cevap:

1. Valilikler ve kaymakamlıklar resmi kurum olarak tanımlanır.
2. Düşünce özgürlüğü kendini ifade etme ile ilgilidir.
3. Her vatandaş kanunlara aykırı olmamak kaydıyla sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerine katılım sağlama özgürlüğüne sahiptir.
4. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından da sağlanan güvenlik, insanların rahat ve huzur içinde yaşamasını sağlar.
5. İstiklal Marşı millî sembollerimiz arasındadır.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 34-35. Cevapları E-Kare Yayıncılık

C. Aşağıda verilen bilgilere göre eşleştirmeleri yapınız. Bunu yaparken cümlelerin başındaki sayıları kullanınız.
Cevap:

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 172 Cevapları E-Kare Yayıncılık


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 173 Cevapları E-Kare Yayıncılık

Ç. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. (…) Verdiği bilgilere göre Tuğba Hanım için,
I. Sivil toplum kuruluşları istekli vatandaşlar tarafından kurulur.
II. Sivil toplum kuruluşları kâr amacı gütmez.
III. Sivil toplum kuruluşları gönüllülük esasına göre faaliyet gösterir.
yargılarından hangileri söylenebilir?
Cevap: B) I ve III


2. (…) Yukarıda görevleri belirtilen yetkili kişi hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
Cevap: B) Kaymakam


3. Millî egemenlik ve bağımsızlık sembollerinden söz eden bir kişi, aşağıdaki cümlelerden hangisini kurmalıdır?
Cevap: B) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda evler, caddeler, iş yerleri bayraklarla süslenir


4. (…) Verilen bilgilerde belediye başkanının hangi görevinden bahsedilmemiştir?
Cevap: D) Altyapı


5. Toplumda bireyler baskı, zorlama ve kısıtlama düşünebilmeli ve davranabilmelidir. Verilen ifade hangi kavramla ilgilidir?
Cevap: A) Sorumluluk


6. Ankara başkent ilan edildikten sonra hızla gelişerek modern bir görünümüne kavuştu.
Verilen bilgiye göre Ankara’nın kısa zamanda gelişmesinde aşağıdakilerden hangisi daha etkili olmuştur?
Cevap: D) Devletin yönetim merkezi olması

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 174-175-176. Cevapları MEB Yayınları

D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız

1. Vatandaşlar hangi kamu kurum ve kuruluşlarına başvurarak güvenlikle ilgili önlem alınmasını isteyebilir?
Cevap: Polis, Jandarma, Kaymakamlık, Valilik gibi kamu kurum ve kuruluşlara başvurmaları gerekir.

2. Yönetim birimlerinin karar verme becerisini doğru bir şekilde kullanmasının toplum için önemini açıklayınız
Cevap: Yönetim birimleri tüm insanlar adına karar verdiği için yapılacak hata milyonlarca kişiyi etkileyebilir. Bu nedenle verilecek kararlar çoğunluğun yararına olmalıdır.

3. Katılım hakkı ve yerel yönetim arasında nasıl bir bağ vardır?
Cevap: Yerel yönetimler belediye ve muhtarlık gibi kurumların belli şartları bulunmaktadır. Bu şartlar karşılandıktan sonra seçilebilir, meclise katılabilir ve üye olabiliriz.

4. Bayrağımız ve İstiklal Marşımızın milletimiz için önemi nedir?
Cevap: Bayrağımız ve İstiklal Marşımız özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın sembolüdür.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.