Anasayfa Kitap Cevapları
29 Eylül 2022, 11:29 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 18-19-20-21-22. Cevapları MEB Yayınları

Haklarımı ve Sorumluluklarımı Biliyorum Cevapları

1.TOPLUM İÇİNDE BEN: 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 18, 19, 20, 21, 22. Cevapları MEB Yayınları


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 18 Cevapları MEB Yayınları

1. Küçük çivinin görevi nedir?
Cevap: Küçük çivinin görevi takıldığı tahta ve çelik levhalarda durup yerinden ayrılmamasıdır.

2. Küçük çivi sorumluluğunu yerine getirmezse ne gibi sonuçlar ortaya çıkar?
Cevap: Küçük çivi sorumluluğunu yerine getirmez, yerinden ayrılırsa gemideki bütün tahta ve levhalar düşer ve gemi batar.

3. Bu çivinin yerinde siz olsaydınız olayın sonunda nasıl hissederdiniz?
Cevap: Ben küçük civcivin yerinde olsaydım yaptığım işin büyüklüğüne bakarak işimi en iyi şekilde yapmaya çalışırdım.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 50-52-54-55-56. Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 19 Cevapları MEB Yayınları

Sıra Sizde

A. Cihan aşağıdaki gruplarda yer almaktadır. Bu gruplarda hangi rolleri üstlenmiştir? Eşleştiriniz. Siz de üyesi olduğunuz bir grubu ve oradaki rolünüzü yazınız.
Cevap:
5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 19 Cevapları


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 20 Cevapları MEB Yayınları

B. Aşağıdaki afiş ve broşürü inceleyiniz. Broşür ve afişte ne anlatılmak istendiğini aşağıya yazınız.
Cevap: Bu afiş ve broşürlerde çocukların çocukluk haklarına dikkat çekilmek istenip, Çocuk haklarına yönelik çalışmaların ne zaman ve başlatıldığı çocukların hakları hakkında hakkında bilgi vermektedir.


Sıra Sizde

Aşağıda verilenlerden hangileri hak, hangileri sorumluluktur? İşaretleyiniz.
Cevap:

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 20 Cevapları


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 21 Cevapları MEB Yayınları

Sıra Sizde

Ailenizdeki rolünüze göre (abla, ağabey, kardeş, çocuk gibi) haklarınızı ve sorumluluklarınızı yazınız.

Ailemde Haklarım: Barınma, beslenme, eğitim, sağlık

Ailemde Sorumluluklarım: Odamı toplamak, ev işlerinde yardımcı olmak, ödevlerimi yapmak.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 81-83-85. Cevapları MEB Yayınları

Ailemde Rollerim: Çocuk , kardeş, abla


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 22 Cevapları MEB Yayınları

Sıra Sizde

1. Sena hangi gruplarda yer almaktadır? İşaretleyiniz.
Cevap:
5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 22 Cevapları

2. Sena yer aldığı gruplarda hangi rolleri üstlenmiştir?
Cevap:  Sena yer aldığı gruplarda; “kız, torun, abla, başkan” rollerini üstlenmiştir.

3. Sena hangi haklarını kullanmıştır?
Cevap: Sena eğitim hakkını, barınma hakkını kullanmıştır.

4. Sena bulunduğu grupların hangilerinde sorumluluklarını yerine getirmiştir?
Cevap: Sınıfta bulunduğu grupta sorumluluklarını yerine getirmiştir.

5. Sena haklarını kullanmış ama bazı sorumluluklarını yerine getirmemiştir. Bunlar nelerdir? İşaretleyiniz.
Cevap:

() okul eşyalarını unutmamak
(X) odasını temiz ve düzenli tutmak
(X) öğretmenin sözünü kesmemek
(X) okula geç kalmamak

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.