Anasayfa Kitap Cevapları
3 Ekim 2022, 20:22 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 34-35. Cevapları E-Kare Yayıncılık

1. Ünite Değerlendirme Soruları Cevapları

1. ÜNİTE: HEP BİRLİKTE YAŞIYORUZ 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları 34-35. Sayfa E-Kare Yayınları


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları E-Kare Yayıncılık

A. Aşağıdaki cümlelerin başına cümlede verilen ifadeler doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız. Yanlış olduğunu düşündüğünüz cümlelerin doğrularını altlarına yazınız.
Cevap:

1. (D) Sosyal Bilgiler dersi yeni bilgiler öğrenmemde bana yardımcı oluyor.
2. (Y) Her olayın sadece bir sebebi ve bir sonucu olur.
⇒ Her olayın sebebi, süreci ve sonucu olur.
3. (D) Herkesin üzerine aldığı rolü yerine getirmesi işimizi kolaylaştırır.
4. (D) Çocuk hakları konusunda dünya devletleri bilinçli hareket etmektedir.
5. (D) Okulda çeşitli sosyal faaliyetlere katılım sağlamak hakkımızdır.


B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri verilen ifadelerden uygun olanlarıyla tamamlayınız.
Cevap:

1. 1989 yılında dünya devletleri tarafından kabul edilen ……Çocuk Haklarına Dair Sözleşme……… ile çocuklara yönelik çalışmalarda artış görülmektedir.
2. Okul ve aile ………Kurum…… ve ……Grup…… için örnek olarak gösterilebilir.
3. Aldığımız görevleri zamanında ve doğru bir şekilde yerine getirmemiz …..Sorumluluk….. sahibi bir birey olduğumuzu gösterir.
4. Türkiye Cumhuriyeti’ne olumlu bir katkıda bulunmak istiyorsak …..Etkin bir vatandaş…. olmalıyız.
5. …..Sosyalleşme….. için akrabalarımızla ve arkadaşlarımızla çeşitli etkinlikler yapmak önemlidir.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 45-46-48-49. Cevapları MEB Yayınları

C. Aşağıda verilen bilgilere göre eşleştirmeleri yapınız. Bunu yaparken cümlelerin başındaki sayıları kullanınız.
Cevap:

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları E-Kare Yayıncılık


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları E-Kare Yayıncılık

Ç. Aşağıdaki soruları okuyunuz. Doğru cevabı işaretleyiniz.

1. (…) Buna göre konuyla ilgili aşağıdaki davranışlardan hangisinin daha doğru bir çözüm arayışı olduğu söylenebilir?
Cevap: C) Burak Bey’in, belediyeye konu hakkında dilekçe yazması

2. (…) Verilen bilgiler aşağıdakilerden hangisi ile doğrudan ilgilidir?
Cevap: A) Olayların çok boyutluğu

3. (…) Çocuk hakları ile ilgili verilen yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?
Cevap: D) I, II ve III

4. (…) Grup içindeki bireylerin sorumluluklarını yerine getirmemesinin sonuçları arasında aşağıdakilerden hangisi yer alır?
Cevap:  C) Grubun amaçlarına ulaşması zorlaşır

5. (…) Tabloda verilen eşleştirmelerden hangileri yanlıştır?
Cevap: B) II ve III

6. (…) Verilen bilgideki bilince sahip bireylerle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Cevap: D) Bencil oldukları

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 38-39-40-41-42-43. Cevapları E-Kare Yayıncılık

D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Okulunuzda bir kulübe üye olduğunuzu düşünün. Kulübünüzde kazanacağınız özellikler ailenizle ve arkadaşlarınızla olan ilişkileriniz nasıl etkiler? Örnekler veriniz
Cevap: Sosyalleşecek bir ortam olduğu için konuşma becerisi, kendini ifade etme şekli daha çok gelişecektir.

2. Çocukların haklarını etkin bir şekilde kullanabilmesi için neler gereklidir?
Cevap: Ailenin desteği ile çocuklar hakları konusunda bilinçlendirilmeleri gerekir.

3. Planlı çalışmak ile görev ve sorumluluk arasındaki ilişkiyi açıklayınız
Cevap: Planlı çalışmak işlerimizi daha hızlı halletmemizi sağlar. Sorumluluklarımızın bilincinde oluruz ve ona göre planlı yaşarız.

4. Sosyal Bilgiler dersinin hayatımıza yaptığı katkıları örneklerle açıklayınız.
Cevap: Sosyal Bilgiler dersi ile nasıl bir birey olduğumuzu, haklarımızı, sorumluluklarımızı, görevlerimizi öğreniyoruz.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.