Anasayfa Kitap Cevapları
22 Eylül 2022, 1:22 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 64-65. Cevapları E-Kare Yayıncılık

5. Sınıf Sosyal Bilgiler 2. Ünite Değerlendirme Soruları Cevapları

2. ÜNİTE: TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları 64-65. Sayfa E-Kare Yayınları


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 64 Cevapları E-Kare Yayıncılık

A. Aşağıdaki cümlelerin başına cümlede verilen ifadeler doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız. Yanlış olduğunu düşündüğünüz cümlelerin doğrularını altlarına yazınız
Cevap:

1. (Y) Mezopotamya uygarlıkları parayı bularak insanlık tarihine katkı yapmıştır.
⇒ Lidyalılar parayı bularak insanlık tarihine katkı yapmışlardır. 
2. (D) Tarihî eserleri temiz tutmak kültürel mirasa duyarlılıktır.
3. (Y) Nevruz, ülkemizin her yerinde mayıs ayında kutlanmaktadır.
⇒ Nevruz Mart ayında kutlanır. 
4. (D) Millî ve dinî bayramlarımız toplumumuzun güçlenmesini sağlamaktadır.
5. (D) Kültürel unsurlar zaman içinde değişiklik gösterebilir.


B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri verilen ifadelerden uygun olanlarıyla tamamlayınız.
Cevap:

1. Kültürel mirasa duyarlı vatandaşlar yetiştirmek için bilinçlendirme çalışmaları yapmalıyız.
2. Doğal varlık deyince aklıma köyümüzdeki küçük göl geliyor.
3. Dünyada bilinen ilk anayasa olan Hammurabi Kanunları Babiller tarafından yapılmıştır.
4. Tarihte bilinen ilk yazılı antlaşma olan Kadeş Antlaşması, Mısırlılar ve Hititler arasında yapılmıştır.
5. Kültürel unsurların zaman içerisinde değişiklik göstermesi kültürel canlılık göstergesidir

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 155-156-157-158. Cevapları MEB Yayınları

C. Aşağıda verilen bilgilere göre eşleştirmeleri yapınız. Bunu yaparken cümlelerin başındaki sayıları kullanınız.
Cevap:

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 64 Cevapları E-Kare Yayıncılık


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 65 Cevapları E-Kare Yayıncılık

Ç. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. (…) Verilen bilgiye göre tarihî eserlerle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenirse yanlış olur?
Cevap: C) Günümüzde kullanımlarının yasak olduğu

2. (…) Verilen bilgiye göre aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz?
Cevap: D) Anadolu uygarlıklarının bilimsel faaliyetlere öncülük ettiğine

3. (…) Yukarıdaki ifadeyi destekleyen açıklama hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?
Cevap: C) Kültürel özellikler açısından uygulamaların benzerlik gösterdiği

4. (…) Parçada verilen bilgiler aşağıdaki icatlardan hangisi ile ilgilidir
Cevap: A) Yazı

5. Aşağıda verilen eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: A) Peribacaları – Tarihî eser

6. (…)Bu bilgide kültürel ögelerimizin hangi özelliği vurgulanmıştır?
Cevap: A) Birleştiriciliği


D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Mezopotamya ve Anadolu medeniyetlerinin insanlığa yaptığı katkılara örnekler veriniz
Cevap: Birçok kültürün birarada yaşadığı ve yenilikleri ile yaptıkları eserler günümüze kadar gelmiş o dönem hakkında bilgiler edinmemiz sağlanmıştır.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 96-97. Cevapları E-Kare Yayıncılık

2. Çevrenizdeki doğal varlıklar, tarihî eser ve nesnelere örnekler veriniz.
Cevap:

Doğal varlıklar ⇒ Deniz, dağ, şelale
Tarihi Eser ⇒ Galata Kulesi, Kız Kulesi, Yerebatan Sarnıcı

3. Ülkemizin çeşitli yerlerinde farklı kültürel özellikler görülmesinin nedenleri nelerdir?
Cevap: Her bölgenin kendine özgü kültürü bulunmaktadır. Burada geçmişte yaşayan insanların yaşantıları üzerine gelişen kültürlerdir.

4. Kültürel özelliklerin toplumun birlik ve beraberliği için önemini açıklayınız.
Cevap: Kültürel özellikler toplumu birarada tutan ve dayanışmayı sağlayan ögelerdir.

5. Kültürel unsurların zaman içinde değişiklik göstermesinin nedenleri nelerdir?
Cevap: Değişen ve gelişen çağ ile istek ve ihtiyaçlarda değişmeye başlar. Yaşam şekilleri de değişiklik gösterir.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.