Anasayfa Kitap Cevapları
1 Mayıs 2022, 17:45 - Mehmet Yazdı

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132-133-134 Cevapları Anıttepe Yayınları

4.Tema Değerlendirme Soruları Cevapları

4. Tema: Milli Kültürümüz: 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132-133-134 Cevapları Anıttepe Yayınları


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132 Cevapları Anıttepe Yayınları

Dostluk cevapları

Dostluk cevapları

1. Paragrafa göre Anadolu’daki konukseverlik ne ile başlar?
Cevap: Kahve ile başlar.

2. Yazara göre acı bir kahveyi paylaşmak neyin ifadesidir?
Cevap: Yıllar yılı sürecek bir dostluk bir tatlılık ifade etmektedir.

3. “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var.” sözünden ne anlıyorsunuz?
Cevap: Dostluğun daim olmasından bahsetmektedir.

4. “Dillere destan” sözünü açıklayınız.
Cevap: Herkes tarafından bilinen ünlenmiş anlamına gelen bir sözdür.

5. Paragrafın konusu nedir?
Cevap: Anadolu’nun konukseverliği ve kahvenin ne anlama geldiği

6. Paragrafın ana fikrini yazınız.
Cevap: Dostluktur.Yapılan iyiliklerin güzel dostlukları.


B. Aşağıdaki cümlelerde ifade edilenler doğru ise ”D”, yanlış ise “Y” yazınız.
Cevap:
(D) “Gider oldum kömür gözlüm, elveda.” cümlesinde benzetme vardır.
(Y)“Sakla samanı, gelir zamanı.” cümlesinde koşul anlamı vardır.
(Y)“Bu çocuk tilki gibi kurnazdır.” cümlesinde çocuk, kurnaza benzetilmiştir.
(D)“Okulun duvarlarına da resim çizmişsiniz.” cümlesindeki “duvarlarına” kelimesinde
yapım eki yoktur.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 212-213-214 Cevapları Anıttepe Yayınları

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 133 Cevapları Anıttepe Yayınları

C. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri doldurunuz.
Cevap:

• “Yazar, hikâyesinde gurbetteki bir çocuğun yaşam mücadelesini anlatıyor.” cümlesi
…nesnel… anlatımdır.
• “Eser, okuyan herkesi saran, kolay anlaşılan cümlelerden oluşmuş.” cümlesi
…öznel….. anlatımdır.
• ”Yağmur sabaha kadar yağarsa göl taşar.” cümlesinde …koşul-sonuç….. anlamı vardır.
• “Şiir, en eski dönemlerden beri insanın ruhunu ayna gibi yansıtmıştır.” cümlesinde şiir
…aynaya… benzetilmiştir.
• “Saygı kelimesi say-gı şeklinde hecelerine ayrılır.” cümlesinde kısa çizgi …kelimeyi heceye ayırmak… amacıyla kullanılmıştır.


1. Paragrafın konusu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C
A) Martılar ve İstanbul’un güzellikleri
B) Martıların en sevdiği yiyecek
C) Martıların Kız Kulesi’ni ne amaçla kullandıkları
D) Kız Kulesi’nin hikâyesi


2. Paragraftan yola çıkarak verilenlerden hangisi doğrudur?
Cevap: C
A) İstanbul’da yalnızca martılar vardır.
B) Martılar sadece midye yer.
C) Kız Kulesi deniz feneri olarak yapılmıştır.
D) Kız Kulesi Boğaz’ın Avrupa tarafındadır.

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 36-37-38 Cevapları Anıttepe Yayınları

3. Paragrafta geçen “inşa etmek” kelimesi yerine aşağıdakilerden hangisi kullanılabilir?
Cevap: B
A) Tamir etmek
B) Yapmak
C) Götürmek
D) Kullanmak


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 134 Cevapları Anıttepe Yayınları

4. Paragrafın başlığı aşağıdakilerden hangisi olabilir?
Cevap: C
A) Kız Kulesi
B) Martılar
C) Martılar ve Kız Kulesi
D) Martılar ve Balıkçılar


5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktalı virgül doğru kullanılmıştır?
Cevap: B
A) En sevdiğim dersler; Türkçe ve İngilizcedir.
B) Yazdığım şiirleri, öyküleri kitaplaştırmak isterdim; sonunda başardım.
C) Kar; yağmur, fırtına bizi yolumuzdan döndüremez.
D) At ölür; meydan kalır, yiğit ölür, şan kalır.


6. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde yay ayraçla belirtilen yere farklı bir noktalama işareti konur?
Cevap: C
A) Bu çocuk ( ) hiç sanmıyorum ama ( ) artık durulacak.
B) Bu cümlede ( ) lık eki yapım ekidir.
C) Kes artık gürültüyü ( )
D) Türkçe ( ) İngilizce sözlük hazırlıyormuş.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.