Anasayfa
Ara Bul
8 Eylül 2021, 1:52
Mehmet
Yönetici

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 172-175-176-177 Cevapları Anıttepe Yayınları

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 172-173-174-175-176-177 Sayfa Anıttepe Yayınları ÇİTLEMBİK 

6. TEMA: SAĞLIK VE SPOR

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 172 Cevapları Anıttepe Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
1. İlk yardım ile ilgili araştırmalarınızı arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 171 Cevapları Anıttepe Yayınları

2. İlk yardımın önemli olduğunu düşünüyor musunuz? Neden?

Cevap: Evet düşünüyorum. Çünkü ilk yardım kişiyi ölümden döndürebilen bir yardımdır.


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 175 Cevapları Anıttepe Yayınları

1. ETKİNLİK

Okuduğunuz metinde geçen bazı kelimeler ve kelimelerin anlamları verilmiştir.
Bu kelimeleri, anlamlarıyla eşleştiriniz.

Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 175 Cevapları Anıttepe Yayınları

2. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

1. Süleyman niçin ağaca çıkmıştır?

Cevap: Ağaçta yetişen meyveleri toplamak için çıkmıştır.

2. Hasan, Süleyman’ı nasıl uyarmıştır?

Cevap: ”Süleyman, bastığın dala dikkat et!” diyerek uyarmıştır.

3. Süleyman ağaçtan niçin düşmüştür?

Cevap: Dinlemeyip inat ettiği için düşmüştür.

4. Süleyman’a Hasan ve yazar nasıl müdahale etmiştir?

Cevap: Kanaması olduğunu görerek gömlek ile dalı da sabitleyerek bacağına  bağlıyorlar.

5. Doktorun “Yarayı kalp seviyesinin üstünde tutup taşısalarmış doktor diploması bile hak edeceklermiş.” ifadesiyle anlatmak istediği nedir?

Cevap: Olay yerinde uyguladıkları ilk yardım sayesinde daha kötü olmasını engellediklerini söylemek istemiştir.

6. Süleyman, Hasan ve yazara niçin teşekkür ediyor? Siz böyle bir durum karşısında neler düşünürdünüz?

Cevap: Kendisini o anda yaptıkları ilk yardım sayesinde kurtardıkları için teşekkür etmektedir. Bende böyle bir ilk yardımda bulunsam ve hayat kurtarsaydım mutlu olurdum.

3. ETKİNLİK

a) Turnike kelimesi size neyi çağrıştırıyor?

Cevap: kapı benzeri geçiş yapılan yerler.

c) Okuduğunuz metinde yapılan ilk yardım bir turnike midir? Sebebiyle açıklayınız.

Cevap: Evet turnikedir. Kanı durdurmak amacıyla gömlek ile yaptıkları ilk yardım bence bir turnikedir.

ç) Videoyu izlerken dikkatinizi en çok çeken bölümü yazınız.

Cevap: Turnike yapılığını belirtmek için hastanın görülebilecek bir yerine ruj ile T harfi yapılması en çok dikkat çeken bölümdü.


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 176  Cevapları Anıttepe Yayınları

4. ETKİNLİK

Metinden “sevinç, mutluluk” duygularını ifade eden iki cümle yazınız.

Cevap:

  • Hiç unutmayacağım. Teşekkür ederim. Beni siz kurtardınız.
  • Ne kadar zayıf görünüyor. Ama gülümsüyor.

5. ETKİNLİK

Metni okurken işaretlediğiniz bölümlerden hareketle metni defterinize özetleyiniz.

Cevap: Süleyman ve yazar çitlembik toplamak için Çıtlık ağacının yanına giderler. Süleyman meyve toplamak için ağaca çıkar. Hasan’ın uyarmalarına rağmen dikkatsiz davranarak ağaçtan düşer. Düşmesiyle bacağı yaralanır ve yazar gömleğini çıkarak ilk yardım uygular. Süleyman’ı hastaneye götürürler. Uyguladıkları ilk yardım sayesinde Süleyman kurtulur.

6. ETKİNLİK

a) Aşağıdaki görseli inceleyiniz. Bu kamu spotu reklamının içeriği ne ile ilgili olabilir?

Cevap: Sağlığın önemli bir şey olduğunu ve ilaç kullanımı hakkında bilgilendiriyor olabilir.

c) Reklamın verdiği mesaj nedir? Bu reklamın topluma yararları nelerdir? Açıklayınız.

Cevap: Gereksiz ilaç kullanmamız gerektiği mesajını vermektedir. İnsanlar en ufak ağrıdan ilaç kullanmaktadır. Bu kötü sonuçlar doğurabilir.

7.ETKİNLİK

a) Aşağıdaki kelimeleri inceleyiniz.
his + etmek hissetmek
af + etmek affetmek
hak + ı hakkı
b) Yukarıdaki kelimeler ünlü ile başlayan ek aldığında ya da başka bir kelime ile birleştiğinde
kelimelerde nasıl bir değişiklik olmuştur?

Cevap: Kelimeler de ünsüz türemesi meydana gelmiştir.

8. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde ünsüz türemesinin olduğu kelimelerin altını çiziniz.

Cevap:

• Davanın reddine karar verildi.
• Konuşmak benim en doğal hakkım.
• Alın teriyle kazanmanın hazzını anlatamam.
• Beni ikizin zannettiler.
• Bu hissi daha önce hiç yaşamamıştım.


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 177  Cevapları Anıttepe Yayınları

9. ETKİNLİK

a) İlk yardımın önemini anlatan bilgilendirici bir metin yazınız. Yazınıza başlık koymayı unutmayınız.

Cevap: İLK YARDIMDIR HAYAT

İlk yardım insanı bir adım öne almaktadır. İnsanlar kötü durumlarda kaldığı zaman orada görevli kişiler gelene kadar gerekli yardımda bulunmak için ilk yardımı bilmemiz gerekir. Çoğu insanı böylelikle hayata tutundurabiliriz.  İlk yardım da öğrendiğimiz teknikler    gerçek hayatta uygulamaya geçireceğimiz zamanlar karşımıza çıkacaktır. Bu yüzden iyi bir şekilde bilip insanların hayatlarını kurtarmamız gerekir.7

BİR SONRAKİ DERSE HAZIRLIK
1. Sağlık ve spor konularını yansıtan haber yazısı, afiş, poster vb. bulunuz. Bulduğunuz bu dokümanlarda anlatılmak istenenleri arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 177  Cevapları Anıttepe Yayınları

2. Spor yapmanın önemini yansıtan grafik ve tablolar bularak sınıfa getiriniz.

Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 177  Cevapları Anıttepe Yayınları

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.