Anasayfa Kitap Cevapları
20 Mayıs 2022, 19:27 - Sena Yazdı

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 115-116-117. Cevapları FCM Yayıncılık

5. Ünite Ölçme ve Değerlendirme Cevapları

5.ÜNİTE: TEMEL DEĞERLERİMİZ: 6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 115-116-117. Cevapları FCM Yayıncılık


6. Sınıf Din Kültürü Sayfa 115 Cevapları FCM Yayınları

A. Aşağıdaki soruların cevaplarını boş bırakılan satırlara yazınız.

1. Dinî değerlerin toplumsal bütünleşmeye ne gibi katkısı vardır? Belirtiniz.
Cevap: Dini değerler insanlar arasında birlik, dayanışma ve kardeşlik   duygusunun oluşmasına ve gelişmesine katkı sağlar.


2. Milletimizin, Hz. Peygamber (s.a.v.) ve ehl-i beyt sevgisine verdiği önemi açıklayınız.
Cevap: Milletimiz, dini değerleri sahiplenen ve benimseyen kişilerdir. Hz. Peygamberimizde bizim peygamberimiz ve Allah’ın kutlu peygamberi olduğundan çok sevilip saygı duyulmaktadır.


3. Vatanımıza karşı ne gibi görev ve sorumluluklarımız vardır? Örnekler vererek açıklayınız.
Cevap:

→ Bir vatani vazife olarak askere gitmektir.

→ Birlik ve beraberliği korumak, huzur ve barışı tesis etmektir.

→ Vatan, millet, devlet olgularına sahip olmaktır.

→ Vatanımız için vergi vermektir.

→ Canımız ve malımız pahasına vatanı savunarak dil, din, kültür ve tarihi yaşatmaktır.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 50-51-52. Cevapları FCM Yayıncılık

4. Bayrağımıza ve İstiklâl Marşımıza karşı saygımızı nasıl ifade ederiz? Belirtiniz.
Cevap: Bayrağımızın yere düşmesine izin vermeyiz, bayrağımıza değer veririz, İstiklal marşımız okunurken konuşmayız, dik bir şekilde saygı ile durarak okuruz ve bir şey yiyip içmeyiz.


5. Şehit ve gazilerimizi niçin minnet ve şükranla anmalıyız? Açıklayınız.
Cevap: Çünkü onlar milletimiz ve devletimiz için canlarını siper etmişlerdir.


6. Cuma gününün Müslümanlar için önemi hakkında bilgi veriniz.
Cevap: Cuma günü Müslümanların bayramıdır. Çünkü ilk insan olan Hz. Adem o gün yaratılmıştır. İnsanlığın yaratıldığı ilk gün olduğundan dolayı da  önemlidir.


6. Sınıf Din Kültürü Sayfa 116 Cevapları FCM Yayınları

7. Dinî bayramlar ve kandil geceleri, toplum olarak birlik ve beraberliğimize nasıl katkı sağlamaktadır? Düşüncelerinizi yazınız.
Cevap: Bayramlarda ve kandillerde ziyaretler yapılır ve küsler barışır. Buda toplum olarak birlik ve beraberliğimizi desteklemektedir.


B. Toplumumuzu birleştiren temel değerler nelerdir? Aşağıdaki şemaya örnekler yazınız.
Cevap:
6. Sınıf Din Kültürü Sayfa 116 Cevapları FCM Yayınları


C. Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.

1. Peygamberimizin (s.a.v.) “Ev halkı, aile fertleri” anlamına gelen kavram aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) Ehl-i beyt

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa Cevapları Dörtel Yayınları

2. Yukarıdaki hadiste boş bırakılan yere sırasıyla hangi sözcükler gelmelidir? 
Cevap: B) Nöbet – oruçla


6. Sınıf Din Kültürü Sayfa 117 Cevapları FCM Yayınları

3. Her yıl Peygamberimizin (s.a.v.) doğumunun yıl dönümünde kutladığımız kandil hangisidir?
Cevap: A) Mevlit Kandili


4. Yukarıda sözü edilen kandil gecemiz hangisidir?
Cevap: B) Kadir Gecesi


Ç. Aşağıdaki cümlelerde yer alan boşlukları, yay ayraç içinde verilen kelimelerden uygun olanlar ile tamamlayınız.
Cevap:

Atalarımız bağımsızlığımız ve özgürlüğümüz için binlerce şehit vermişlerdir.

Kandil gecelerini dua ve ibadet ederek geçirmeye önem vermeliyiz.

Cuma namazı, Müslümanların kaynaşmasına, birlik ve beraberlik içinde olmasına katkı sağlar.

Peygamberimizin (s.a.v.) bir gece Allah’ın (c.c.) izniyle Mekke’deki Mescid-i Haram’dan Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya götürülmesine, oradan da Allah’ın (c.c.) katına yükselmesine İsrâ ve Miraç Olayı denir.

Din, vatan, bayrak, namus gibi kutsal değerler uğrunda ölenlere şehit adı verilir.

Bayrağımız bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün sembolüdür.

Ramazan Bayramı’nda ve Kurban Bayramı’nda akrabalarımızı, komşularımızı ziyaret etmeye önem vermeliyiz.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.