Anasayfa Kitap Cevapları
24 Mart 2022, 0:24 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 31-32-34-35. Cevapları FCM Yayıncılık

Namaz İbadeti ve Önemi Cevapları

2.ÜNİTE: NAMAZ 6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 31-32-34-35. Cevapları FCM Yayıncılık


6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları FCM Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMASI

1. Bir gün içinde kılınan beş vakit namaz hangileridir? Büyüklerinizden bilgi alınız.
Cevap: Sabah namazı, öğle namazı, ikindi namazı, akşam namazı ve yatsı namazıdır.


2. Namaz ibadetinin önemi ile ilgili bir ayet ve bir hadis bulup defterinize yazınız
Cevap:

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 31 Cevapları FCM Yayınları


3. Camilerin toplumsal açıdan önemi ile ilgili bir araştırma yapınız. Yaptığınız çalışmayı projeksiyon ya da etkileşimli tahta yardımıyla sınıfta sununuz
Cevap: Camiler, toplumda birlik ve beraberliği sağlayan ibadet yerleridir. İnsanlar arası ayrım olmak ve herkes aynı safta yan yana ibadet ederler.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 109-110-111-114. Cevapları FCM Yayıncılık

4. Hz. Zekeriya (a.s.) hakkında peygamberler tarihi ve Genel Ağ gibi kaynaklardan bilgi edinip arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap:  Hz. Davud’un soyundan gelen peygamberdir. İsrail oğullarına gönderilen peygamberdir. Kendi kavmi tarafından zulme uğrayan ve şehit edilen peygamberdir.


5. Kur’an-ı Kerim mealinden Fil suresinin anlamını bulup defterinize yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi FCM Yayıncılık Sayfa 31 Ders Kitabı Cevapları Fil SUresi


6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları FCM Yayınları

DÜŞÜNELİM – HAZIRLANALIM

Yukarıdaki ayet, namaz ibadetinin önemi ve faydası hakkında bizlere nasıl bir mesaj vermektedir?
Cevap: Namaz ibadeti bizim Allah karşısında iman ettiğimiz bir ibadettir. Allah’ın huzuruna çıktığımız bir ibadettir. Bu ibadeti yaparken Allah’a dua etmeliyiz. Sabır edip dua etmekten ve namaz ibadetini yapmaktan vazgeçmemeliyiz.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 97-98-99-100. Cevapları FCM Yayıncılık

Namaz Çeşitleri Cevapları

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları FCM Yayınları

ETKİNLİK

Peygamberimizin (s.a.v.) yukarıdaki hadisleri, namazın önemiyle ilgili bizlere hangi mesajları vermektedir? Arkadaşlarınızla sınıfınızda değerlendiriniz.
Cevap: Namaz ibadeti bizlerin Allah’ın huzuruna çıktığımız bir ibadettir. Sabır edip namaz ibadetini yerine getirip burada Allah’a dua edersek Allah’ta bizleri bağışlayacaktır.


Hangi namazların adlarını biliyorsunuz?
Cevap: Farz namazları, bayram namazları, teravih namazını biliyorum.


6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları FCM Yayınları

Yukarıdaki şemaya farz, vacip ve nafile namazlara örnekler yazınız.
Cevap:

Farz Namazlar:

  • Beş vakit namazlar
  • Cuma namazı

Vacip Namazlar:

  • Ramazan Bayramı Namazı
  • Kurban Bayramı Namazı
  • Vitr Namazı

Nafile Namazlar:

  • Teravih Namazı
  • Teheccüd Namazı
  • Mescid Namazı
  • Yolculuk Namazı
  • Tesbih Namazı
  • Tövbe Namazı
  • Şükür Namazı
Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.