Anasayfa Kitap Cevapları
4 Nisan 2022, 16:49 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 53-54-55-56. Cevapları FCM Yayıncılık

6. Sınıf Din Kültürü 2.Ünite Ölçme ve Değerlendirme Cevapları

2.ÜNİTE: NAMAZ 6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 53-54-55-56. Cevapları FCM Yayıncılık


6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 53 Cevapları FCM Yayınları

A. Aşağıdaki soruların cevaplarını boş bırakılan satırlara yazınız

1. Namaz ibadetinin İslam dinindeki yeri ve önemi hakkında bilgi veriniz.
Cevap: Namaz Allah ile kul arasında bir bağ sağlayan ibadettir. İnsanlar tövbe etmek, dua etmek için Allah’ın karşısına namaz ibadeti ile çıkarlar.


2. Namaz ibadeti insanın güzel ahlaklı olmasına nasıl katkı sağlar? Açıklayınız.
Cevap:  Namaz kılan insan Allah’ı bilir ve kötü yola gitmemeye çalışır. Sorumluluklarını bilir. İyi ve güzel davranışlara yönelir.


3. Sabah namazının sünneti nasıl kılınır? Anlatınız
Cevap:

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 53 Cevapları FCM Yayınları


4. Namazın içindeki farzlar nelerdir? Yazınız
Cevap:

  1. İftitah Tekbiri
  2. Kıyam
  3. Kıraat
  4. Rüku
  5. Secde
  6. Kade-i ahire (son oturuş)

5. Camilerin toplumsal açıdan ne gibi işlevi vardır? Örnekler veriniz
Cevap: Camiler, toplumda birlik ve beraberliği sağlayan ibadet yerleridir. İnsanlar arası ayrım olmak ve herkes aynı safta yan yana ibadet ederler.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 73. Cevapları FCM Yayıncılık

6. Hz. Zekeriya’nın (a.s.) hayatı hakkında kısaca bilgi veriniz
Cevap: Hz. Davud’un soyundan gelen peygamberdir. İsrail oğullarına gönderilen peygamberdir. Kendi kavmi tarafından zulme uğrayan ve şehit edilen peygamberdir.


6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 54 Cevapları FCM Yayınları

B. Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz

1. Aşağıdakilerden hangisi vacip namazlardan biridir?
Cevap: C) Vitir namazı


2. “Namaz ………………………. direğidir.”
Yukarıdaki hadiste boş bırakılan yere hangi ifade gelmelidir?

Cevap: D) Dinin


3. Aşağıdaki namazlardan hangisini bir grup Müslüman kıldığında diğerlerinden sorumluluk kalkar?
Cevap: B) Cenaze namazı


4. Aşağıdaki namazlardan hangisinin rekât sayısı yanlış verilmiştir?
Cevap: D) Yatsı namazı sekiz rekâttır.


5. Sabah ezanında, diğer vakitlerde okunan ezanlardan farklı olarak hangi ifade söylenir?
Cevap: A) Essalâtü hayrun minen nevm.


6. Aşağıdakilerden hangisi namazın dışındaki farzlardan biri değildir?
Cevap: C) Kıyam


7. Aşağıdaki namazlardan hangisinin cemaatle camilerde kılınması zorunludur?
Cevap: D) Cuma namazı


6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 55 Cevapları FCM Yayınları

C. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri, yay ayraç içinde verilen kelime ve kavramlardan uygun olanları ile tamamlayınız
Cevap:

1. Farz ve vacip namazlar dışında sevap kazanmak için kılınan namazlara nafile adı verilir.
2. Namazdan önce abdest almaya hadesten taharet denir.
3. Namazda Kur’an okumaya kıraat adı verilir.
4. İslam dini namazların cemaatle kılınmasını teşvik etmiştir.
5. Teravih namazı sünnet bir namazdır ve yatsı namazından sonra kılınır.
6. Cenaze namazı ayakta kılınır. Bu namazın rüku ve secdesi yoktur.
7. Namazların camilerde cemaatle kılınması Müslümanların paylaşma ve yardımlaşma içinde olmasına katkı sağlar.
8. Bedenin, giysilerin ve namaz kılınacak yerin temiz olmasına  necasetten taharet denir.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 97-98-99-100. Cevapları FCM Yayıncılık

Ç. Aşağıdaki Fil suresinde boş bırakılan yerleri tamamlayınız.
Cevap:

Bismillâhirrahmânirrahîm.
Elem tera keyfe fe’ale rabbüke bi eshâbilfîl. Elem yec’al
keydehüm fî tadlîl. ve ersele aleyhim tayran ebâbîl. Termîhim bi hiceratin
min siccîl. Fece’alehüm keasfin me’kûl.


6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 56 Cevapları FCM Yayınları

D. Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.
Cevap:

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 56 Cevapları FCM Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.