Anasayfa Kitap Cevapları
24 Mart 2022, 0:08 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 70-71-72. Cevapları FCM Yayıncılık

3.Ünite Ölçme ve Değerlendirme Cevapları

3.ÜNİTE: ZARARLI ALIŞKANLIKLAR: 6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 70-71-72. Cevapları FCM Yayıncılık


6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları FCM Yayınları

1. Sigaranın insan sağlığına ne gibi zararları vardır? Bilgi veriniz
Cevap: Sigaranın pek çok zararı bulunmaktadır. Bunlar:

  • Akciğer kanseri
  • Ağız kanseri
  • Burun kanseri
  • Dudak kanseri
  • Boğaz kanseri
  • Gırtlak kanseri…

2. İslam dini kumar oynamayı niçin yasaklamıştır? Açıklayınız
Cevap: İnsanlar arası düşmanlık doğurduğu, evde huzursuzluğa yol açtığı, Allah’ı ve ibadetleri unutturduğu için yasak kılınmıştır.


3. Alkollü içki içmenin ve uyuşturucu kullanmanın kişiye ve topluma ne gibi zararları vardır? Örnekler veriniz.
Cevap:  Alkol ve uyuşturucu beyin çalışmasını zayıflattığı için topluma zarar verecek davranışlarda bulunmasını sağlar. Bunu önlemek için de dinimiz haram kılmıştır.

Alkolün Zararları:

  • Vücutta su kaybına sebep olur
  • Karaciğer hastalıklarına yol açar
  • Beyin çalışması zayıflar
  • İştah kaybı
  • enfeksiyon
  • sindirim bozukluğu
  • kalp hastalıkları
  • böbrek hastalıkları
  • zatürre
  • kanser

Uyuşturucunun Zararları:

  • Nefes darlığı
  • Öksürük
  • Boğulma hissi
  • solunum felci
  • yüksek tansiyon
  • kalp yetmezliği
  • felç
  • dolaşım bozukluğu
Sonraki Ödev:  6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa Cevapları Dörtel Yayınları

4. Zararlı alışkanlıklardan korunmak için neler yapılabilir? Önerilerinizi ve düşüncelerinizi yazınız
Cevap: Zararlı alışkanlıklardan korunmak için kötü yanlarını öğrenmeli ve kendimizi uzak tutmalıyız. Bu gibi alışkanlıkları olan insanlardan uzak durmalıyız.


5. “Sarhoşluk veren her şey haramdır.” (Müslim, Eşribe, 73.) hadisinin vermek istediği mesaj nedir? Açıklayınız
Cevap: Alkol, uyuşturucu gibi alışkanlıkların dinimizce yasaklandığı ve yoldan saptırdığını söylemek istemiştir.


6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 71 Cevapları FCM Yayınları

B. Tebbet suresinde nelerden söz edilmektedir? Bilgi veriniz.
Cevap: Bu sure ile bize anlatılmak istenen Allah’a karşı koymamalıyız ve onun kulu ve elçisini kabul etmeliyiz. Biz şirk koştuğumuz zaman Allah tarafından cezalandırılacağımız söylenmektedir. Dünyada bütün iyilik ve kötülüklerin karşılığını bulacağımız anlatılmak istenmiştir.


C. Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz

1. Aşağıdaki ifadelerden hangisi kumarla ilgili yanlış bir yargı içermektedir?
Cevap: C) Kumar, kişiyi çalışarak kazanmaya ve üretken olmaya yönlendirir


2. Aşağıdaki atasözlerinden hangisi arkadaşların birbirlerinin huylarından, özelliklerinden ve alışkanlıklarından etkileneceğini belirtmek için söylenmiştir?
Cevap: D) “Üzüm üzüme baka baka kararır.”


3. Hz. Yahya (a.s.) ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B) Mısır’da doğup büyümüştür


4. I. Kötü alışkanlıkları olan kimselerle arkadaş olmak
II. Kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunmak
III. Basın yayın organlarında zararlı alışkanlıklara yönlendirici reklamlar yer alması
IV. Büyüklerin tutum ve davranışlarını bilinçsizce taklit etmek.
Yukarıdakilerin hangileri kişiyi zararlı alışkanlıklara yönlendiren faktörlerdendir?

Cevap: B) I, III, IV

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 36-44-47-48. Cevapları FCM Yayıncılık

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 72 Cevapları FCM Yayınları

Ç. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap:

1. (D) Kitap okumak, spor yapmak, kültürel ve sanatsal etkinliklere katılmak gibi uğraşlar,
kişinin zararlı alışkanlıklardan uzak olmasına katkı sağlar.
2. (D) Tebbet suresinde, Ebu Lehep ile karısının, Peygamberimize (s.a.v.) ve İslam’a olan
düşmanlıkları sebebiyle Allah’ın (c.c.) gazabına uğrayacakları ifade edilir.
3. (Y) Ara sıra sigara içmek, kumar oynamak ve benzeri zararlı alışkanlıklar bağımlılık yapmaz.
4. (D) Şans oyunları da bir tür kumar sayılır.
5. (Y) Sigara, içki ve kumar gibi kötü alışkanlıklar sadece kişiye zarar verir.
6. (D) İslam dini kumar yoluyla elde edilen para ve malları haksız kazanç sayar.


D. Aşağıda Tebbet suresinin bazı bölümleri boş bırakılmıştır. Bu boş bırakılan yerleri tamamlayınız.
Cevap:

Bismillâhirrahmânirrahîm.
Tebbet yedâ ebî lehebin ve tebbe mâ ağnâ anhü mâlühû ve mâ keseb. Seyeslâ nâran zâte leheb. Vemraetühû hammâletel hatab. Fî cîdihâ hablün min mesed.

tebbet suresi

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.