Anasayfa
Ara Bul
4 Haziran 2021, 3:06
Mehmet
Yönetici

6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 195-196 Cevapları Sevgi Yayınları

2020-2021 6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı  Cevapları Sevgi Yayınları 5 .Ünite Ünite Değerlendirme 5


6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 195 Cevapları Sevgi Yayınları

1. Aşağıdakilerden hangisi sesin soğurulması ile doğrudan ilgili değil?

Cevap: C

A. Sinema salonlarının duvarlarının sünger ve kumaş ile kaplanması
B. Araba motor iç kısımlarının özel malzemeleri ile kaplanması
C. Evdeki boş ortamlarının sesin daha kolay anlaşılması
D. Otoyol’un ağaçlandırılması

2. Aşağıdakilerden hangi sistemlerde sistemler bir maddedir?

Cevap: D

A. Su
B. Metal
C. Ayna
D. Cam yünü

3. “Havası boşaltılmış cam kabın içerisinde bulunan müzik setinden çıkan sesler dışarıdan duyulmaz. Çünkü …”Bu cümle
aşağıdaki ifadelerden hangisiyle tamamlanmalıdır?

Cevap: A

A. cam kap içerisinde madde bulunmamaktadır.
B. ses, katı madde olan camda yayılamamaktadır.
C. cam kap içerisindeki hava, sesin yayılmasını önlemektedir.
D. ses cam duvarlara çarpıp geri yansımaktadır.

4. Aşağıdaki işlemlerden hangisinin yapılması bulunulan ortamda  ses yalıtımı sağlamaz?

Cevap: D

A. Duvarların straforla kaplanması
B. Pencerelere çift cam takılması
C. Yerlerin halıyla kaplanması
D. Duvarların fayansla kaplanması

5. Aşağıdaki mekânların hangisinde akustiğin daha iyi olması istenir?

Cevap: C


 

6. Fatma, yaptığı etkinlik çalışmasında ses ile ilgili doğru, yanlış tablosunun hangi
satırında hatalı işaretleme yapmıştır?

Cevap: C

7. • Tünellerin tavan ve yan tarafları pürüzlü malzemeler ile kaplanır.
• Otoyolların kenarları ağaçlandırılır.
Bu verilen uygulamaların nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: C

A. Otoyolları güzelleştirmek
B. Araçların süratini azaltmak
C. Araçlardan çıkan seslerin soğurulmasını sağlamak
D. Araçlardan çıkan seslerin daha iyi yansımasını sağlamak

8. Aynı anda oluşmalarına rağmen gök gürültüsünün şimşek çaktıktan sonra duyulmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: A

A. Sesin, havada ışıktan daha yavaş yayılması
B. Sesin, havada yansımaya uğraması
C. Sesin havada soğurulması
D. Sesin havada yayılmaması

9. Ece, eline aldığı iki taşı resimdeki gibi önce hava ortamında sonra su içerisinde birbirine vurarak oluşan sesi dinliyor.
Ece, yaptığı etkinlik sonunda aşağıdaki sorulardan hangisine cevap veremez?
Cevap: D

A. Ses sıvılarda yayılır mı?
B. Ses havada yayılır mı?
C. Aynı ses kaynağından çıkan sesler farklı ortamlarda aynı şekilde mi yayılır?
D. Farklı ses kaynağından çıkan sesler aynı ortamda aynı şekilde mi yayılır?

10. I. Tahta
II. Su
III. Hava
Sesin yukarıdaki maddelerde yayılma hızları arasındaki büyüklük ilişkisi aşağıdakilerden
hangisidir?

Cevap: A

A. I > II > III B. II > I > III
C. III > II > I D. I > III > II

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.

Forum Duası Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.