Anasayfa
Ara Bul
4 Haziran 2021, 1:38
Mehmet
Yönetici

6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 20-21-22 Cevapları Sevgi Yayınları

2020-2021 6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 20-21-22 Cevapları Sevgi Yayınları Meteorlar – Gök Taşları

6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 20 Cevapları Sevgi Yayınları 

Uzaydan gelerek, Dünya atmosferine giren, atmosferdeki maddelere sürtünmesi sonucu yanarak ışık saçan katı cisimlere ne ad verilir?

Cevap : Bu tür cisimlere meteor ismi veririz. Meteorlar güneş sistemimizde yörüngesi belli olmadan oradan oraya uçan, sürtünme sonucu alev çıkaran gök cisimleridir.

Bu olayın gerçekleşmesi halk arasında nasıl adlandırılır?

Cevap : Bu tür olaylarda insanlar ” Yıldız Kaydı ” gibi betimlemeler yaparlar.

Asteroit olarak adlandırılan gök cisimlerinin meteorlardan fark nedir ?

Cevap : Uzayda bir çok farklı gök taşları vardır. Asteroit ve meteorlar arasında bir çok fark vardır. Asteroit’ler daha çok Jüpiter ve mars gezegenleri arasında dolanan bir yörüngeye sahip gök cisimleridir. Meteorlar ise uzayda yörüngesi belli olmayan tehlikeli taşlardır.


6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 21 Cevapları Sevgi Yayınları 

Etkinliğin Basamakları
• 4-5 kişilik gruplar oluşturunuz.
• Önce Güneş sistemini nasıl bir modelle göstereceğinizi tasarlayınız (Sadece Güneş ve gezegenleri esas alınız.)
• Modelinizi hangi malzemelerle yapacağınıza karar veriniz. Malzemenizi buna göre hazırlayınız.
• Modelinizde yer alacak gök cisimlerinin büyüklüklerini dikkate alarak malzemelerinizi belirleyiniz.
• Güneş sistemi modelinizi oluşturunuz.
• Oluşturduğunuz modelin, gezegenlerin Güneş’e uzaklıklarını, büyüklüklerini ve hareketlerini de temsil etmesini sağlayınız. Halkası olan gezegenlerin halkalarını da gösterebilirsiniz.
• Modelinizi sınıfta arkadaşlarınıza sununuz. Arkadaşlarınızın görüşlerini alınız.
Sorular

1. Modelinizi hangi malzemeleri kullanarak oluşturdunuz?

Cevap : Top, portakal, elma, kiraz.

2. Güneş sistemindeki gök cisimlerini büyükten küçüğe doğru nasıl sıralarsınız?

Cevap : Yıldız > Güneş > Dünya > Ay

3. Gezegenlerin Güneş’e uzaklıklarını, yakından uzağa doğru nasıl sıralarsınız?

Cevap : Gezegenler arasında güneşe yakınlık olarak gezegenleri sıralayacak olursak ; Merkür > Venüs > Dünya > Mars > Jüpiter > Satürn > Uranüs > Neptün olarak sıralarız.

4. Gezegenler Güneş’in etrafında sadece kendi yörüngelerinde mi hareket ediyor? Bu neden önemlidir?

Cevap : Uzayda her şey bir uyum içinde hareket eder. Bir çok gezegen bilindiği üzere sadece dünyamızın etrafındaki yörüngede döner. Gezegenler arasında bir birini çeken manyetik bir güç bu uyumu gerçekleştirir.

5. Modeliniz diğer gruplarca beğenildi mi? Eleştirilen yönleri varsa bunlar neler oldu?

Cevap : Beğenildi.


6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 22 Cevapları Sevgi Yayınları 

Gezegenlerin adını, Güneş’e yakınlıklarına göre en yakın olandan başlayarak aşağıdaki boşluklara yazınız.

*Merkür
*Venüs
*Dünya
*Mars
*Jüpiter
*Satürn
*Uranüs
*Neptün
*plüton

Gezegenlerin adını, en büyük olandan başlayarak aşağıdaki boşluklara sırayla yazınız.

Cevap . Güneş sistemimizde bulunan en büyük gezegenden en küçüğe doğru sıralanışı şöyledir ;

En büyüğü Jüpiter, en küçüğü de Merkür gezegenidir. Mars, Venüs, Dünya, Neptün, Uranüs, Satürn de bu iki gezegen arasında orta büyüklükte ki gezegenlerdir.

Uydusu bulunan gezegenlerin ismini yazınız.

Cevap : Güneş sisteminde bulunan her gezegenin uydusu yoktur. Uydusu olan gezegenler şu şekildedir ;

Dünyamızın uydusu Ay’dır.
Mars gezegeninin iki adet uydusu bulunmaktadır.
Jüpiter gezegeninin ise 63 adet uydusu bulunmaktadır.
Satürn gezegeninin 60 adet uydusu bulunmaktadır.
Uranüs gezegeninin 27 adet uydusu bulunmaktadır.
Neptün gezegeninin ise 13 adet uydusu bulunmaktadır.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.

Forum Duası Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.