Anasayfa
Ara Bul
4 Haziran 2021, 1:40
Mehmet
Yönetici

6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 73-74-75 Cevapları Sevgi Yayınları

2020 -2021 6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 73-74-75 Cevapları Sevgi Yayınları 4.Bölüm Solunum Sistemi Konu Değerlendirme

6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 73 Cevapları Sevgi Yayınları 

A. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların önüne “D” yanlış olanların önüne ise “Y” yazınız. Yanlış olduğuna karar verdiğiniz ifadelerin doğrusunu altlarındaki yerlere yazınız.

Cevap :

6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 73 Cevapları Sevgi Yayınlar

C. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Vücudumuzun oksijeni havadan alması ve zararlı olan karbondioksidi havaya vermesine ne ad verilir?
Cevap : Solunum denir.

2. Solunum sistemimizde, havayı dış ortamdan alan organımız hangisidir?
Cevap : Burun denir

3. Soluk borusunun akciğere giren yapıları hangisidir?
Cevap : Bronş denir.

4. Burundan geçen hava yutaktan sonra hangi yapıya gelir?
Cevap : Gırtlak denir.

5. Solunum olayında alınan hava hangi organın içerisine dolar?
Cevap : Akciğer denir.


6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 74 Cevapları Sevgi Yayınları 

Aşağıdaki testlerin cevap anahtarı şöyledir ;

1- C
2- B
3- C
4- A
5- C


6. Sınıf Fen Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 75 Cevapları Sevgi Yayınları 

Vücudumuz için gerekli olan oksijenin havadan alınıp alveollere ulaşması ve alveoller- deki karbondioksidin de dış ortama verilmesini sağlayan sistem sırasıyla hangi organdan oluşur? Yazınız.

Cevap : Bu işlem sırasıyla Burun, gırtlak, soluk borusu ve ak ciğerlerimiz tarafından gerçekleşir sırasıyla.

Vücudumuzdaki bir sisteme ait yapı ve organları anlatmak için hazırlanan bu modelle ilgili aşağıdaki soruları yanıtlayınız.
a. Model hangi sisteme benzetilmiştir?

Cevap : Bu model Solunum sistemine benzetilmiştir.

b. Boru ve balonlar hangi organlara benzetilmiştir?

Cevap : Balonlar ak ciğerlere boru ise soluk borumuza benzetilmiştir.

Kıkırdak halkaların üst üste dizilmesiyle oluşur.
• Havanın akciğerlere iletilmesini sağlar.
• İçerisinde toz ve mikropları tutmayı sağlayan yapışkan sıvı bulunur.
Yukarıda özelliği verilen organ hangi sisteme aittir?

Cevap : Soluk borusuna aittir. Soluk borusu solunum sistemine aittir.

a. Yukarıdaki resimde gerçekleşen olaya ne ad verilir?

Cevap : Solunumdur.

b. Bu olay sırasında gerçekleşen durumları yazınız.

Cevap : 

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Duası Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.