Anasayfa Kitap Cevapları
5 Ocak 2023, 20:48 - Mehmet Yazdı

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 109-110 Cevapları Sevgi Yayınları

3. Ünite Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

3.Ünite 2. BÖLÜM: SABİT SÜRATLİ HAREKET 6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 109-110 Cevapları Sevgi Yayınları


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 109 Cevapları Sevgi Yayınları

1.Şekilde gösterilen kuvvetlerle ilgili aşağıdaki yargılardan hangisi yanlıştır?
kuvvetler
Cevap: D
A. Doğrultuları aynıdır.
B. Yönleri zıttır.
C. Bileşke kuvvet (Net kuvvet) 4 N’dır.
D. Bileşke kuvvet (Net kuvvet) 10 N’dır.


2. Aşağıdaki resimlerin hangisinde cisme aynı doğrultulu ve zıt yönlü kuvvetler uygulanmıştır?
zıt yönlü kuvvetler
Cevap: B


3. Aşağıdaki cisimlerden hangisi dengelenmiş kuvvetlerin etkisindedir?
dengelenmiş kuvvetlerin etkisi
Cevap: A


4. Batıya doğru 2 ve 4 N’lık, doğuya doğru 1 ve 3 N’lık kuvvetler bir cisme aynı noktadan etki etmektedir. Cisim hangi yönde ve ne kadar kuvvetle hareket eder?
Cevap: A
A. Batı yönünde 2 N büyüklüğünde
B. Doğu yönünde 4 N büyüklüğünde
C. Batı yönünde 6 N büyüklüğünde
D. Doğu yönünde 8 N büyüklüğünde

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 217-218-219 Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 110 Cevapları Sevgi Yayınları

5. Aşağıdaki nesnelerden hangisi dengelenmiş kuvvetlerin etkisi altındadır?
hangisi dengelenmiş kuvvetlerin etkisi altındadır
Cevap: A


6. P, R, S ve T hareketlilerinin aldıkları yol – geçen zaman ilişkileri aşağıdaki grafikte verilmiştir.
Bu hareketlilerden hangisi aynı yolu daha kısa sürede alır?
yol - geçen zaman
Cevap: C


7. Bir hareketlinin sürati ifade edilmek istendiğinde;
I. Metre / saniye (m/sn)
II. Kilometre / saat (km/sa)
III. Newton (N)
birimlerinden hangileri kullanılabilir?
Cevap: B

A. Yalnız I
B. I ve II
C. I ve III
D. II ve III


8. Sürat – Zaman grafiği verilen dört hareketliden hangisi aynı mesafeyi en kısa sürede tamamlar?
Sürat - Zaman grafiği
Cevap: A

A. K
B. L
C. M
D. N


9.Mehmet ve Ayşe aynı yerden aynı anda başlayarak A – B arasındaki mesafeyi sabit süratlerle
koşmuşlardır.
Ayşe, Mehmet’ten daha önce B noktasına ulaştığına göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
sabit süratlerl
Cevap: B
A. Mehmet’in aldığı yol Ayşe’nin aldığı yoldan fazladır.
B. Ayşe’nin sürati Mehmet’in süratinden fazladır.
C. Mehmet ve Ayşe hareketini aynı sürede tamamlamıştır.
D. Mehmet ve Ayşe hareketini aynı sürede tamamlamıştır.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 251-252-253 Cevapları Sevgi Yayınları

10. Şekilde gösterilen kuvvetlerin bileşkesi kaç N’dır?
kuvvetlerin bileşkesi
Cevap: C

A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.