Anasayfa Kitap Cevapları
1 Nisan 2022, 0:21 - Mehmet Yazdı

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 126-127-129 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

Farklı Madde Farklı Yoğunluk Buzun Yoğunluğu Cevapları

MADDE VE ISI 2. YOĞUNLUK 6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 126-127-128-129 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

Farklı Madde Farklı Yoğunluk


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları MEB Yayınları

Değerlendirme

1. Maddelerin yoğunluk değerleri neden farklıdır?
Cevap: Yoğunluk: Bir maddenin birim hacmindeki kütlesidir. Her maddenin kütlesi farklı olduğu için yoğunlukları da farklıdır.


Suyun Yoğunluğu ve Canlılar İçin Önemi Cevapları

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 127 Cevapları MEB Yayınları

Değerlendirme

1) Suyun sıvı halden katı hale geçtikten sonraki hacmi nasıl değişti?
Cevap: Sıvı halden buz hale geçerken hacmi artmıştır.

2) Su içindeki buzun yoğunluğu ile suyun yoğunluğu arasında nasıl bir ilişki vardır?
Cevap: Buzun yoğunluğu suyun yoğunluğundan azdır.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 133-134. Cevapları Anadol Yayıncılık

Yoğunluk Neler Öğrendik Cevapları

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 129 Cevapları MEB Yayınları

1.Yukarıda verilen A ve B kaplarında eşit miktarda su ve buz bulunmaktadır. Bu iki maddenin yoğunluklarını karşılaştırınız.
Cevap: Buzun yoğunluğu suyun yoğunluğundan azdır.


2) Kütlesi 900 g, hacmi 1000 cm3 olan maddenin yoğunluğu kaç g/cm3 tür?
Cevap: Yoğunluk= kütle/hacim

900/1000= 9 g/cm3 olur.


3) Yandaki grafikte kütle ve hacim değerleri verilen K, L, M ve N maddelerinin yoğunluklarını hesaplayınız.
Cevap:

Kütle/Hacim=Yoğunluk

K: 80/20=4

L: 100/40= 2,5

M:100/50=2

N:40/50=0,8


4) Yandaki tabloda dört farklı maddenin yoğunlukları verilmiştir. Bu maddelerden eşit hacimde alındığında, kütlelerini küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
Cevap: Alüminyum<Çinko<Demir<Bakır


5) Bir maddenin yoğunluğu değişebilir mi? Açıklayınız.
Cevap: Evet değişebilir. Sıvı bir madde katı hale geçerken maddenin hacmi azalır yoğunluğu artar. Fakat su buna girmez tam tersi hacmi artar yoğunluk azalır.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 166-168-169-170 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6) Su ve zeytinyağı iki farklı maddedir. Su, ısı vererek donmaya başladığında buz kabın üstünde toplanır. Zeytinyağı donmaya başladığında donmuş hali kabın alt kısmında toplanır. Bu durumun sebebini açıklayınız.
Cevap: Çünkü su katı hale geçerken yoğunluğu azalır ve üste kalır. Zeytinyağı ise donduğunda yoğunluğu artar ve alt tarafta kalır.


7) Buzun suda yüzmesinin canlılar için önemini örnek vererek açıklayınız.
Cevap: Kışın çok soğuk havalarda su donmaya başladığında önce bütün yüzeyi donar. Sonra yavaş yavaş aşağıya doğru donmaya başlar. Bu sayede suyun yüzeyi 0°nin altına indiğinde bile denizlerin veya göllerin alt kısımları daha sıcak kalabilir. Böylece deniz altında yaşayan canlıların ölümlerini önler.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.