Anasayfa Kitap Cevapları
29 Ağustos 2022, 17:27 - Mehmet Yazdı

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 193-194 Cevapları Sevgi Yayınları

5. Ünite Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

5. ÜNİTE: SES VE ÖZELLİKLERİ 4. BÖLÜM: SESİN MADDEYLE ETKİLEŞMESİ 6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 193-194 Cevapları Sevgi Yayınları


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 193 Cevapları Sevgi Yayınları

1. Aşağıdakilerden hangisi sesin soğurulması ile doğrudan ilgili değil?
Cevap: C
A. Sinema salonlarının duvarlarının sünger ve kumaş ile kaplanması
B. Araba motor iç kısımlarının özel malzemeleri ile kaplanması
C. Evdeki boş ortamlarının sesin daha kolay anlaşılması
D. Otoyol’un ağaçlandırılması


2. Aşağıdakilerden hangi sistemlerde sistemler bir maddedir?
Cevap: D
A. Su
B. Metal
C. Ayna
D. Cam yünü


3. “Havası boşaltılmış cam kabın içerisinde bulunan müzik setinden çıkan sesler dışarıdan duyulmaz. Çünkü …”
6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 193 Cevapları Sevgi Yayınları
Bu cümle aşağıdaki ifadelerden hangisiyle tamamlanmalıdır?
Cevap: A
A. cam kap içerisinde madde bulunmamaktadır.
B. ses, katı madde olan camda yayılamamaktadır.
C. cam kap içerisindeki hava, sesin yayılmasını önlemektedir.
D. ses cam duvarlara çarpıp geri yansımaktadır.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 145-147-148-149 Cevapları Sevgi Yayınları

4. Aşağıdaki işlemlerden hangisinin yapılması bulunulan ortamda ses yalıtımı sağlamaz?
Cevap: D
A. Duvarların straforla kaplanması
B. Pencerelere çift cam takılması
C. Yerlerin halıyla kaplanması
D. Duvarların fayansla kaplanması


5. Aşağıdaki mekânların hangisinde akustiğin daha iyi olması istenir?
Cevap: C
6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 193 Cevapları


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 194 Cevapları Sevgi Yayınları

6. Fatma, yaptığı etkinlik çalışmasında ses ile ilgili doğru, yanlış tablosunun hangi satırında hatalı işaretleme yapmıştır?
Cevap: C


7.
• Tünellerin tavan ve yan tarafları pürüzlü malzemeler ile kaplanır.
• Otoyolların kenarları ağaçlandırılır.
Bu verilen uygulamaların nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C
A. Otoyolları güzelleştirmek
B. Araçların süratini azaltmak
C. Araçlardan çıkan seslerin soğurulmasını sağlamak
D. Araçlardan çıkan seslerin daha iyi yansımasını sağlamak


8. Aynı anda oluşmalarına rağmen gök gürültüsünün şimşek çaktıktan sonra duyulmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A
A. Sesin, havada ışıktan daha yavaş yayılması
B. Sesin, havada yansımaya uğraması
C. Sesin havada soğurulması
D. Sesin havada yayılmaması

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 182-184-187-188. Cevapları Sevgi Yayınları

9. Ece, eline aldığı iki taşı resimdeki gibi önce hava ortamında sonra su içerisinde birbirine vurarak oluşan sesi dinliyor.
Ece, yaptığı etkinlik sonunda aşağıdaki sorulardan hangisine cevap veremez?
6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 194 Cevapları Sevgi Yayınları
Cevap: D
A. Ses sıvılarda yayılır mı?
B. Ses havada yayılır mı?
C. Aynı ses kaynağından çıkan sesler farklı ortamlarda aynı şekilde mi yayılır?
D. Farklı ses kaynağından çıkan sesler aynı ortamda aynı şekilde mi yayılır?


10. I. Tahta
II. Su
III. Hava
Sesin yukarıdaki maddelerde yayılma hızları arasındaki büyüklük ilişkisi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A
A. I > II > III
B. II > I > III
C. III > II > I
D. I > III > II

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.