Anasayfa Kitap Cevapları
21 Ocak 2022, 0:21 - Ali Yazdı

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 22-24. Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 21-22-23-24. Cevapları MEB Yayınları Meteor ve Göktaşı DEĞERLENDİRMESİ

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 22 Cevapları MEB Yayınları

Dünya’nın atmosferine girerek yanmaya başlayan meteorlara ne olmuş olabilir?
Cevap: Bu meteorlar ufalanıp kum haline gelerek dünyaya düşer.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 24 Cevapları MEB Yayınları

1. a- Satürn b- Venüs c- Uranüs d- Neptün e- Mars f- Merkür g- Dünya h- Jüpiter
Yukarıda Güneş sistemindeki gezegenler verilmiştir. Bu gezegenleri iç gezegenler ve dış gezegenler olarak aşağıdaki alana yazınız.
Cevap: İç gezegenler: Merkür, Venüs, Dünya ve Mars Dış gezegenler: Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün

2. “Güneş sisteminde yer alan bir gezegenim. Güneş etrafında hiç durmadan dolanırım. Henüz insanlar üzerimde canlı yaşamı tespit edemedi. Halkası olan gezegenlerin en küçüğüyüm. Benim adım X gezegeni. “Buna göre yukarıda kendisini tanıtan X gezegeni aşağıdakilerden hangisi olabilir?
Cevap: D) Neptün

3. Asteroit kuşağı hangi gezegenler arasında yer alır?
Cevap: Mars ve Jüpiter arasında

4. Güneş sistemimizde uydusu olmayan gezegenler hangileridir?
Cevap: Merkür ve Venüs

5. Kızıl Gezegen olarak bilinen gezegen hangisidir?
Cevap: Mars

6. Güneş doğarken ve batarken Dünya’dan çıplak gözle görülebilen “Çoban Yıldızı, Tan Yıldızı” gibi isimleri olan gök cismi hangisidir?
Cevap: Venüs

7. Güneş sistemindeki gezegenleri büyüklüklerine göre küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
Cevap: Merkür, Mars, Venüs, Dünya, Neptün, Uranüs, Satürn, Jüpiter

8. Güneş sistemindeki gezegenleri güneşe olan uzaklıklarına göre yakından uzağa doğru sıralayınız?
Cevap: Merkür, Venüs, Dünya ve Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün

 

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.